ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεκινούν μεταμεσονύχτιοι έλεγχοι για το κάπνισμα στην Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Από μικρά κλιμάκια της Περιφέρειας και της αστυνομίας

Μεταμεσονύχτιους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ξεκινούν αυτή την εβδομάδα κλιμάκια της διεύθυνσης υγείας και της αστυνομίας. Στη σύσκεψη αποτίμησης της εφαρμογής των μέτρων μέχρι σήμερα που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προ ημερών εκτιμήθηκε ότι μέχρι αργά το απόγευμα το ποσοστό συμμόρφωσης στην Πάτρα ξεπερνά το 90%. Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι …αλλάζουν αργά τη νύχτα. Κι έτσι αποφασίστηκε να ξεκινησουν βραδινοί έλεγχοι από μικρά κλιμάκια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Βασιλάκη στην εφημερίδα Πελοπόννησος, εντός των ημερών θα εκδοθεί η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας που θα ορίζει τη σύσταση μικτών κλιμακίων, τα οποία θα ενημερώνουν εκ των προτέρων την αντιπεριφέρεια για τις περιοχές και τα σημεία ελέγχου.

Στην τεχνική σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Χάρη Μπονάνου συζητήθηκε ακόμα το ζήτημα που αφορά το πότε ένας χώρος θεωρείται κλειστός σύμφωνα με το νόμο και πότε όχι. Σημείο «κλειδί» για να χαρακτηριστεί κλειστός θεωρείται να έχει τουλάχιστον δύο πλευρές ανοικτές.

Το ζήτημα της προμήθειας μπλοκ για την βεβαίωση των παραβάσεων λύθηκε από το δήμο της Πάτρας που έχει την ευθύνη για σφραγίζει τα βιβλία αναφοράς καπνού που προσκομίζουν οι επαγγελματίες.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις