SPOTLIGHT

/

Όταν η Λουκία Σιμονοβίκη έπαιζε στη "Θηλυκή Εταιρεία" και στους "Λουκουμάδες με μέλι" - ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση
Tweet

Το φιλμ του Ν. Περράκη είχε γυριστεί πριν από 20 χρόνια στην Πάτρα

Η Λουκία Σιμονιβίκη-Κορδοπάτη που έφυγε από τη ζωή στα 72 της χρόνια και η κηδεία της θα τελεστεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 στις 2.30 το μεσημέρι στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, υπήρξε πέρα από καρναβαλίστρια για χρόνια και «ψυχή» του Καρναβαλικού Κομιτάτου, μία γυναίκα ιδιαίτερα εξωστρεφής και ταλαντούχα που είχε ασχοληθεί με επιτυχία και ως ερασιτέχνης ηθοποιός. Μάλιστα όταν ο Νίκος Περράκης γύρισε το 1999, πριν περίπου είκοσι χρόνια την τολμηρή κωμωδία του «Θηλυκή Εταιρεία» με θέμα το σκάνδαλο με τη γκαρσονιέρα που είχε νοικιάσει μία γυναικοπαρέα στη Λάρισα, την είχε συμπεριλάβει στο καστ. Μάλιστα πολλά από τα γυρίσματα είχαν γίνει στην Πάτρα, σε σημεία του κέντρου όπως στην οδό Κορίνθου και πλ. Γεωργίου, στην Αγ. Νικολάου και στο κέντρο διασκέδασης «Χάραμα» στη Μαιζώνος.

Η Λουκία Σιμονοβίκη με το γνωστό μπρίο και τη ζωηρή της ματιά είχε υποδυθεί μία «κουτσομπόλα» της πόλης που γνώριζε τη «γυναικοπαρέα» και συναντούσε κάποιες απ' αυτές στο δρόμο. Σε εκείνο το φιλμ που είχε κάνει και εμπορική επιτυχία, είχαν παίξει πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως η Σμαράγδα Καρύδη, η Μαρία Γεωργιάδου, η Σόφη Ζαννίνου, η Χριστίνα Θεοδωροπούλου, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Ακέκος Συσσοβίτης, ο Δημήτρης Τζουμάκης, η Μαρία Μπακοδήμου, κ.α.

Η Λουκία Σιμονοβίκη που η κύρια επαγγελματικής απασχόληση ήταν στο γραφείο συνεδρίων και εκδηλώσεων CPR που είχε δημιουργήσει και είχε διοργανώσει πολλές σημαντικές ιατροκοινωνικού χαρακτήρα, είχε παίξει και σε άλλες μεγάλες παραγωγές όπως λίγα χρόνια αργότερα το 2005 στην κωμωδία της Όλγας Μαλέα «Λουκουμάδες με μέλι» όπου μάλιστα είχε χρειαστεί να ντουμπλάρει σε μία σκηνή κηδείας στις πρόβες, την πρωταγωνίστρια Σοφία Φιλιππίδου. Έπαιζαν ακόμα στο φιλμ οι Χρήστος Λούλης, Φαίη Ξυλά και Παύλος Χαικάλης.

Η Λουκία Σιμονοβίκη που ο θάνατος της λύπησε πολλούς, ήταν ένας άνθρωπος με πολλή ζωντάνια, κέφι, αισιοδοξία, ευγένεια και με ότι καταπιανόταν άφηνε την σφραγίδα της: τον υψηλό επαγγελματισμό και την αισθητική της.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight