ΘΕΑΤΡΟ

/

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου με τον Σπύρο Κουβαρά στο θέατρο Act

Κοινοποίηση
Tweet

Με τίτλο «Η ουδέτερη μάσκα και ο performer»

Το θέατρο ACT ανακοινώνει την διεξαγωγή του δεύτερου Σεμιναρίου Σωματικού Θεάτρου για το 2019-2020, προσκαλώντας στην Πάτρα, τον διεθνή χορογράφο και performer Σπύρο Κουβαρά, ιδρυτή της γαλλικής ομάδας σύγχρονου χορού, Synthesis 748. Το δεύτερο αυτό σεμινάριο, με τίτλο, «Η ουδέτερη μάσκα και ο performer», θα λάβει χώρα το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο θέατρο act στην Πάτρα και ώρες 14:00-18:00.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτού επιπέδου και απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση που επιθυμούν να βελτιώσουν και να εξελίξουν την σωματικότητα της κίνησης τους ανεξάρτητα του αν διαθέτουν προηγούμενη θεατρική ή χορευτική εμπειρία.

Στόχος είναι να δοθούν στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα εργαλεία για το σώμα που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν τις διαφορετικές ιδιότητες τους και να εμβαθύνουν στην ολιστική διερεύνηση των εκφραστικών τους δυνατοτήτων με κινησιολογική ακρίβεια και τεχνική αρτιότητα στην σκηνική τους παρουσία. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 14 άτομα, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 40 € για το διήμερο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης απο την Spyros Kouvaras / Synthesis 748 Dance Company. 

Για δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες και εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά στα 6939769081, 2610272037, 6936122263 ή ηλεκτρονικά στο synthesis748@gmail.com.

 Για την εγκυρότητα της εγγραφής στο σεμινάριο, απαιτείται κατάθεση προκαταβολής 25 €, το αργότερο μέχρι και την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στο ταμείο του θεάτρου ACT ή με web banking στον ακόλουθο λογαριασμό: IBAN / GR7701402900290002340015561

Αιτιολογία ACT LAB / Τράπεζα ALPHA BANK / Δικαιούχος Σπύρος Κουβαράς         

«Η ουδέτερη μάσκα και ο performer»

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο που βασίζεται στην κίνηση, σε πρώτη φάση, θα γίνει μια ανάλυση του κινησιολογικού λεξιλογίου της ουδέτερης μάσκας τοποθετημένης στο πρόσωπο και διαμέσου τεχνικών ασκήσεων και δομημένων αυτοσχεδιασμών θα εστιάσουμε στην κατάσταση ουδετερότητας που προηγείται της σκηνικής δράσης.

Σε δεύτερη φάση, η μάσκα θα τοποθετηθεί και σε διάφορα άλλα μέρη του σώματος εκτός του προσώπου, εξερευνώντας τις δυνατότητες κίνησης της μάσκας και του performer ώστε να εμβαθύνουμε στην τεχνική των masques corporelles (σωματικές μάσκες).

Η δύναμη της μάσκας θα λειτουργήσει ως μια κατάδυση μέσα στη σωματική μνήμη που είναι απελευθερωμένη από τους περιορισμούς του μυαλού αποκαλύπτοντας μας την σημασία που κρύβει το παρόν, το εδώ και το τώρα, προσκαλώντας μας να κοιτάξουμε τον κόσμο σαν για πρώτη φορά. Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με εσωτερικές παρορμήσεις, σωματικά τοπία και αρχέτυπα με στόχο την διερεύνηση των πολλαπλών επιπέδων κίνησης του σώματος και ενεργοποίησης του νου.

 Α) Η ουδέτερη μάσκα

- Οι  «δρόμοι» της ουδέτερης μάσκας και η εκφραστικότητα της
- Άρθρωση της σχέσης μάσκας-σώματος μέσα από τεχνικές κλασικής παντομίμας και μοντέρνας μιμικής
- Κινησιολογικό ensemble

 

 Β) Οι σωματικές μάσκες

- Μεταφορά της μάσκας σε διάφορα άλλα μέρη του σώματος εκτός του προσώπου
- Εξερεύνηση των χώρων του σώματος και μετασχηματισμός του υποκειμένου
- Κινησιολογική ενσωμάτωση της μάσκας στο σώμα
- Σύνθεση προσωπικής «σωματικής μαριονέτας»

 

Επόμενες ημερομηνίες και θεματικές σεμιναρίων

Φεβρουάριος 2020 (8-9/2): «The poetry of movement»

Απρίλιος 2020 (4-5/4): «The body as musical instrument»

Ιούνιος 2020 (6-7/6): «Moving objects»

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture