ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αναστάτωση στα σινεμά με το Joker! Αστυνομικοί έβγαζαν από τις αίθουσες ανήλικους

Κοινοποίηση
Tweet

Σύγχυση και ανακοινώσεις για την περιβόητη ταινία

Αναστάτωση το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας Joker σε δύο γνωστούς κινηματογράφους της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί εισέβαλαν σε δυο κινηματογράφους ύστερα από καταγγελίες για παρουσία ανηλίκων στις προβολές της ταινίας .

Στην πρώτη περίπτωση, πληροφορίες ήθελαν στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ, επί της Πατησίων κατά τη διάρκεια της βραδινής προβολής της Κυριακής να εμφανίστηκαν αστυνομικοί ύστερα από καταγγελία παρευρισκόμενων για παρουσία… ανηλίκων!

Κατά τις ίδιες αστυνομικές πηγές, η καταγγελία έγινε από άτομα που δήλωσαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να ελεγχθεί αν επετράπη σε ανηλίκους να δουν την ταινία.

Πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού με ανακοίνωσή του το διέψευσε: «Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν. Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες».

Να σημειωθεί ότι έχει προκληθεί σύγχυση με την καταλληλότητα του Joker, καθώς κάποιοι κινηματογράφοι αναφέρουν ότι είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 18 ετών, ενώ άλλοι το προβάλλουν ως κατάλληλο για ηλικίες άνω των 15 ετών.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο προέβησαν σε έλεγχο στοιχείων, δίχως όμως να γίνουν προσαγωγές ή να δοθεί άλλη συνέχεια.

Ενα πιο «θερμό» επεισόδιο καταγράφηκε σε προβολή του Joker, το Σάββατο, στον multiplex κινηματογράφο Village, στο Mall του Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ύστερα από καταγγελία αγνώστων για παρουσία ανηλίκων στην αίθουσα που προβαλλόταν το Joker, στον κινηματογράφο επενέβησαν αστυνομικοί και ξεκίνησαν να κάνουν ελέγχους στοιχείων.

Κατά το περιστατικό, έγιναν προσαγωγές 7 ανηλίκων (!) καθώς και του υπευθύνου του κινηματογράφου. Λίγη ώρα αργότερα, οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία κατά του υπευθύνου.

ΕΛ.ΑΣ για Τζόκερ: Mετά από καταγγελίες υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού οι αστυνομικοί στα σινεμά

Μενδώνη: Οι δυο υπάλληλοι του Υπ. Πολιτισμού που έκαναν τις καταγγελίες κινήθηκαν αυτοβούλως

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την έφοδο των αστυνομικών σε κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ», έπειτα από καταγγελίες υπάλληλών του Υπουργείου Πολιτισμού. Καταδίκασε το γεγονός και ανέφερε ότι οι δυο κυρίες που έκαναν την καταγγελία, κινήθηκαν αυτοβούλως και δεν πήραν καμία εντολή από αρμοδίους του Υπουργείου.

«Άστραψε και βρόντηξε» το Twitter

Χαρακτηριστικό του… χαμού που έγινε στα social media είναι τα trends που δημιουργηθεί μετά τα περιστατικά.Το τρολάρισμα έπεσε βροχή, οι χρήστες γέλασαν με την ψυχή τους, θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια, ενώ δεν έλειψαν και τα τιτιβίσματα της οργής και της ντροπής.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις