WELL BEING

/

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κρόκου

Κοινοποίηση
Tweet

Βάση μιας επιστημονικής έρευνας που συμμετείχαν Ελλάδα και Ιράν

Μια επιστημονική έρευνα που συμμετείχαν η Ελλάδα και το Ιράν έδειξε ότι ο κρόκος (σαφράν) έχει θετικές επιδράσεις σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, άνοια αλλά και αλτσχάιμερ. Οι έρευνες διεξήχθησαν στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης στο Ιράν αλλά και Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα οι έρευνες έδειξαν ότι ο κρόκος ασκεί τη δράση της γαλανταμίνης που είναι το φάρμακο που χρησιμοποιείτε σε ασθενείς με αλτσχάιμερ, αλλά δεν υπάρχουν ευρήματα που να δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας του κρόκου και των παραγώγων του. Ο καθηγητής Αιματολογίας κ. Ζαχαρίας Σινάκος δήλωσε προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι ο κρόκος δεν είναι υποκατάστατο των φαρμάκων άλλα ένα φυσικό μη τοξικό προϊόν το οποίο έπιτα από διερεύνηση μπορεί πιθανόν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συμπλήρωμα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Well Being