ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανατροπή! Κερδίζει η ΝΔ την έδρα του Βαρουφάκη στην Αχαΐα

Κοινοποίηση
Tweet

Πώς διαμορφώνεται η κατανομή των εδρών

Ανατροπή στην κατανομή των εδρών της Αχαΐας. Με ενσωματωμένο το 97,05% (624 / 643 εκλογικά τμήματα) ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 3 έδρες, η ΝΔ 4 έδρες, και από μία έδρα το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ. Ωστόσο, η κατανομή των εδρών μπορεί να αλλάξει, όταν υπάρξει πλήρης ενσωμάτωση. Με ενσωμάτωση στους σταυρούς στο 89%. Πρώτος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεύτερος έρχεται ο Άγγελος Τσιγκρής και τρίτος ο Ανδρέας Κατσανιώτης. Στην τέταρτη και εκλόγιμη θέση έρχεται ο Ιάσονας Φωτήλας, ενώ στην πέμπτη θέση και επιλαχούσα είναι η Χριστίνα Αλεξοπούλου που θα περιμένει με αγωνία την απόφαση του νέου πρωθυπουργού, ποια έδρα θα επιλέξει να κρατήσει για να δει αν θα μπει στη νέα Βουλή.

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας εκλέγεται αυτοδικαίως ως πρόεδρος του κόμματος, ενώ στην δεύτερη και τρίτη εκλόγιμη θέση βρίσκονται η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Κώστας Μάρκου. Το μεγάλο θρίλερ της βραδιάς αφορά στην «μονομαχία» μεταξύ του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου και του Γιώργου Κυριακόπουλου καθώς οι δύο υποψήφιοι διεκδικούν την τρίτη έδρα, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει μια άλλη εκλογική περιφέρεια.

Στο ΚΙΝΑΛ την μοναδική έδρα στην Αχαΐα, λαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εκλέγεται αυτοδικαίως.

Στο ΚΚΕ εκλέγεται ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Η άτυχη της βραδιάς, φαίνεται να είναι η Ευαγγελία Αποστολοπούλου του νεοπαγούς κόμματος ΜέΡΑ 25, η οποία όλη την βραδιά εμφανιζόταν να εκλέγεται νέα βουλευτής, όμως στο νήμα το κόμμα της, χάνει την έδρα που εμφανιζόταν να παίρνει στην Αχαΐα μέχρι τις 23:30 το βράδυ.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις