ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με συγκίνηση κι ενθουσιασμό δεκτή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση – Σπ. Στεργίου στο thebest.gr: «Δύσκολα θα υπάρξουν μειώσεις τιμών»

Χριστακόπουλος Θάνος
Κοινοποίηση
Tweet

Θεωρούν ότι η δική τους κινητοποίηση πέρασε το μήνυμα στον Πρωθυπουργό

Με ενθουσιασμό και συγκίνηση έγινε αποδεκτή στην Πάτρα η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%, ωστόσο όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου, δύσκολα αυτή η μείωση θα περάσει απευθείας στους καταναλωτές.

Ο κ. Στεργίου δεν κρύβει πάντως στην χαρά του για την επερχόμενη μείωση του ΦΠΑ εκτιμώντας ότι ο αγώνας που ξεκίνησε από την Πάτρα με το κλείσιμο των καταστημάτων για 24 ώρες στις 18 Μαρτίου είχε αίσιο αποτέλεσμα. Ο ΣΚΕΑΝΑ θεωρεί ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε από εδώ στην Πάτρα, με την απεργία, την πανελλήνια διάσκεψη στην πόλη στις 10 Απριλίου όπου αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, αλλά και την παρουσία του Συλλόγου, με πανό και επίδοση ψηφίσματος, στην πρόσφατη ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην Πάτρα, έφθασε μέχρι το Μαξίμου.

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός πήρε το μήνυμα ενός τόσο καθοριστικού κλάδου που αποτελεί το 30% της ελληνικής οικονομία και της απασχόλησης. Χαιρόμαστε που όλα ξεκίνησαν από την πόλη μας. Πιστεύω ότι οι δικές μας κινητοποιήσεις ήταν η αφορμή για να φτάσουμε στην σημερινή εξαγγελία. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση που την υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό και συγκίνηση. Ήδη σε επικοινωνία που έχουμε με συναδέλφους από την υπόλοιπη χώρα μας ευχαριστούν για τον αγώνα που κάναμε. Η Πάτρα ίσως μείνει στην ιστορία», σημειώνει ο κ. Στεργίου μιλώντας στο thebest.gr.

 

Τσίπρας: Μείωση ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια – Καταβολή 13ης σύνταξης – Αναλυτικά όλα τα μέτρα

 

Ωστόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής θεωρεί ότι πολύ δύσκολα η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στους καταναλωτές μέσω αντίστοιχης μείωσης στις τιμές. Ο κ. Στεργίου θεωρεί ότι οι καταστηματάρχες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητες για γενναίες μειώσεις των τιμών αφού, όπως υποστηρίζει όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα στην κρίση είχαν υποστεί μεγάλο πλήγμα.

«Αν αυτή η κατάσταση συνεχιζόταν για κανά εξάμηνο ακόμα πάρα πολλοί συνάδελφοι θα αναγκάζονταν να κλείσουν. Δεν νομίζω ότι οι συνάδελφοι θα μειώσουν τις τιμές καθώς τόσα χρόνια αναγκάστηκαν να απορροφήσουν τόσες αυξήσεις. Η μείωση του ΦΠΑ θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις μας να γίνουν πιο βιώσιμες, να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες τους, να προσφέρουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες στους απασχολούμενούς τους κ.α.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στεργίου.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις