Παρόντες μεταξύ των κριτών διάσημοι σεφ όπως ο Στέλιος Παρλιάρος και η Ντίνα Νικολάου
Ο φιλόξενος χώρος του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, στην οδό Φιλοποίμενος 54, έμοιαζε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 με Γαλλική patisserie καθώς διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ένας διαφορετικός διαγωνισμός, ο Mazichef με τη διοργανωτική σφραγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Είκοσι (20) chefs έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό παρασκευάζοντας ένα γλυκό – σήμα κατατεθέν της Γαλλικής ζαχαροπλαστικής που έχουμε υιοθετήσει και στην Ελλάδα, το εκλέρ. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι σεφ στον ημιτελικό που διεξήχθη στην Πάτρα, στις αίθουσες του Γαλλικού Ινστιτούτου, διαγωνίστηκαν για το καλύτερο éclair grec – Ελληνικό εκλέρ!
Το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ήταν οι κριτές του διαγωνισμού. To παρών έδωσαν o Jean- Marie Hoffman, chef cuisinier της Γαλλικής Πρεσβείας, ο Κωνσταντινοπολίτης στην καταγωγή Στέλιος Παρλιάρος ειδήμων περί της ζαχαροπλαστικής ή ο «εθνικός μας ζαχαροπλάστης» όπως τον έχουν χαρακτηρίσει με μία θαυμαστή πορεία που περιελάμβανε το ζαχαροπλαστείο Fresh και τηλεοπτικές εκπομπές όπως αυτή με τίτλο «Γλυκές Αλχημείες», η γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου που μάλιστα διατηρεί ρεστωράντ στη Γαλλία και η Χρυσή Μουράτ.
Τα εκλέρ που ετοιμάστηκαν και σερβιρίστηκαν ήταν ένα κι ένα και ο χώρος ευωδίασε από βούτυρο, κακάο, σοκολάτα, κορν φλάουερ και βανίλια που είναι και τα κύρια συστατικά του θεσπέσιου αυτού γλυκού.
Το παρών έδωσε στο γευστικό, «γλυκό» event η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών Γεωργία Πετροπούλου – Conan που φωτογραφήθηκε με τους διάσημους και καταξιωμένους κριτές και τους συμμετέχοντες.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr