SPOTLIGHT

/

Θυμάστε τα παλιά χαμπουργκεράδικα στην Πάτρα; To Dragon, το Donald το Quik και άλλα

Μακρυγένη Ελευθερία
elmakrygeni@gmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Και το Texas με το κοτόπουλο πανέ

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην Πάτρα των eighties, άλλαξαν της γευστικές συνήθειες, κυρίως των εφήβων της εποχής, αποτέλεσαν συνώνυμο του ...μοντέρνου και έγιναν αμέσως μόδα. Ο λόγος για τα χαμπουργκεράδικα, όπως το Dragon, το Donald  το Quik και το Big Boy.

Αν και δεν ήταν χαμπουργκεράδικο, το Τexas  που λειτουργούσε στο επάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, με το περίφημο κοτόπουλο πανέ και τα μπιφτέκια, ήταν κι αυτό από τα hot στέκια των eighties.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Φωτ. από τo Texas

Φωτ. από τo Texas

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ PATRAS PHOTOS ΟLD SPECIAL

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ PATRAS PHOTOS ΟLD SPECIAL

 

 

Το Quick ήταν στην οδό Αγίου Νικολάου στον αριθμό 13. Δείτε διαφήμιση για τα εγκαίνια από το αρχείο του Στέλιου Αποστολόπουλου.

 

Το Big Boy ήταν στην οδό Γεροκωστοπούλου 30

Δείτε αφίσα επίσης από το αρχείο του Στέλιου Αποστολόπουλου

Tα χαμπουργκεράδικα της εποχής ειδικά τον πρώτο καιρό της λειτουργίας τους είχαν την κλασική εκδοχή του χάμπουργκερ, με μπιφτέκι μαρούλι και σως, ενώ υπήρχαν τραπεζάκια στα οποία μπορούσες να καθίσεις να τα απολαύσεις.

Η νεολαία τα προτιμούσε πολλές φορές πριν τη βραδινή της έξοδο για ποτό, ή μετά το σινεμά, μας λέει ο Στέλιος Αποστολόπουλος.

Το επόμενο βήμα σε αυτού του είδους το φαγητό θα γινόταν στις αρχές της δεκαετίας του 90 με το Humbo όπου στο μενού είχε προστεθεί το club sandwitch.

 

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Spotlight