ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κλείνει κι άλλο η "ψαλίδα" ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Κοινοποίηση
Tweet

Αγγίζει το 5,3%

Σε μονοψήφιο αριθμό διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση, η οποία κάνει λόγο για είσοδο πέντε κομμάτων στη νέα Βουλή. Παραμένει υψηλή η αποχή, όπως και το ποσοστό των πολιτών που ακόμα δηλώνουν αναποφάσιστοι.

 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 23,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με τη διαφορά να μειώνεται στο 5,3%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,2%, ενώ ΚΚΕ (με 5,3%) και Κίνημα Αλλαγής (4,6%) συμπληρώνουν τη λίστα των κομμάτων που εισέρχονται στη Βουλή, καθώς «εκτός» μένουν το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 13,6%, ενώ την αποχή επιλέγει το 11,7%.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η διαφορά αγγίζει Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 6,2%.

«Κανένας» η επιλογή για πρωθυπουργό

Την ίδια ώρα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (σε ποσοστό 58%) θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.

Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη» η πλειονότητα απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της Ν.Δ. το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.

 

Τέλος, στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή» ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%.

Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1.000 ατόμων απ όλη την Ελλάδα στο διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: efsyn.gr

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις