CULTURE

/

Παρουσία του Παντελή Βούλγαρη ξεκίνησε ο πέμπτος κύκλος προβολών «Σινεμά με τον Φρόυντ»

Κοινοποίηση
Tweet

Στο Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος

Ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, ο πέμπτος κύκλος προβολών «Σινεμά με τον Φρόυντ», που διοργανώνει η Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Τριανόν, στην οδό Κοδριγκτώνος και Πατησίων στην Αθήνα. Την προβολή της εναρκτήριας ταινίας «Όλα είναι δρόμος» τίμησε με την παρουσία του ο δημιουργός της, Παντελής Βούλγαρης, μαζί με τη σύζυγό του, την συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με το κοινό, τον σκηνοθέτη και τους: Μαρία Παραδείση, αναπληρώτρια καθηγήτρια - ιστορικός κινηματογράφου, Ντένυ Πάνιτς, ψυχαναλύτρια και Γιώργο Γκικαπέππα, σκηνοθέτη. Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Χατζηανδρέου.

Ο καθένας μίλησε από τη δική του σκοπιά, αλλά το στοιχείο που τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους ήταν το υποκειμενικό βίωμα στην τέχνη. Το πώς δηλαδή ένα έργο τέχνης ή μια ταινία ερμηνεύεται υποκειμενικά από τον κάθε θεατή, σύμφωνα με τα βιώματά του, και βλέπει σε αυτό ότι τον αγγίζει.

Όταν ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης ερωτήθηκε από το κοινό πώς εμπνέεται τις ιστορίες του, απήντησε με την παρατήρηση. Για τις 3 σπονδυλωτές ιστορίες του «Όλα είναι δρόμος», που έχουν ως κοινό παρονομαστή την απώλεια και το τραύμα, ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι τις εμπνεύστηκε από προσωπικά του βιώματα.

Ο κύκλος «Σινεμά με τον Φρόυντ» συνεχίζεται με την προβολή της ταινίας «Ο αθώος» (1976) του Λουκίνο Βισκόντι την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.00 στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101).

https://psychoanalysis.gr/

www.trianon.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture