Ποιοι θα είναι υποψήφιοι τον Μάιο στις Δημοτικές Εκλογές
Για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, οι υποψηφιότητες για τον Δήμο της Πάτρας θα είναι πολυάριθμες. Είναι ενδεικτικό ότι εάν στην πορεία δεν προκύψουν υπαναχωρήσεις ετοιμάζονται να κατέλθουν στις εκλογές του Μαΐου περισσότεροι από δέκα σε αριθμό υποψήφιοι.
Καταρχήν ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία με την στήριξη του ΚΚΕ.
Υποψήφιος δηλώνει στο thebest.gr ότι θα είναι και ο Κώστας Χριστόπουλος, ο οποίος δεν περιμένει, όπως αναφέρει, χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία, "όπως και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση", που ουσιαστικά η υποστήριξη δόθηκε αφού έγινε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας.
Πρόθεση να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων έχει και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας και ιατρός γυναικολόγος στο επάγγελμα Νίκος Παπαδημάτος. Όπως ανέφερε ερωτώμενος από το thebest.gr, αναμένει τις διεργασίες ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις ωστόσο για την ώρα λόγοι δεοντολογίας επιβάλλουν από μέρους του τη σιωπή.
Τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας θα διεκδικήσει επίσης και ο Σπύρος Πολίτης (υποψήφιος με τον Κώστα Χριστόπουλο στις προηγούμενες εκλογές και πρώην δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος αποχώρησε με αιχμές από την παράταξη Χριστόπουλου και σε δημόσιες δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος).
Στη ΡΑΠ - (ΣΥΡΙΖΑ) η οποία επιθυμεί να διευρύνει την βάση της και συνεργάζεται με την παράταξη του πρώην δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά "Τώρα για την Πάτρα" και με του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου "Αγωνιζόμενοι Πολίτες", αναζητούν επικεφαλής με το ρεπορτάζ να αναφέρει τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλη Αϊβαλή, ως επικρατέστερο, ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι και τα ονόματα του Βαγγέλη Πολίτη καθώς και της Ουρανίας Μπίρμπα, η οποία άτυπα είναι επικεφαλής της παράταξης μετά την αποχώρηση του Κώστα Σπαρτινού λόγω εκλογής του στο κοινοβούλιο και η οποία επιθυμεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου.
Νέα είσοδος στο δημοτικό τοπίο αποτελεί ο νυν αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κατέλθει υποψήφιος με διευρυμένο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, αν και ο ίδιος αποφεύγει να τοποθετηθεί επισήμως επί του θέματος. Πάντως οι πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι το επιτελείο του έχει πιάσει ήδη δουλειά. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φαίνεται αποφασισμένη να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αλεξόπουλου, εκτιμώντας ότι έχει τη δυναμική να περάσει στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.
Νέα είσοδος επίσης και από τον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, ο οποίος πρόσφατα εγκαινίασε και το εκλογικό του γραφείο.
Από τους υποψηφίους της προηγούμενης τετραετίας δεδομένη θεωρείται η κάθοδος στις εκλογές του Χρήστου Πατούχα, ο οποίος είχε πρωτοκατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 1986 με τον αείμνηστο Θεόδωρο Άννινο και εκλέγεται σταθερά από το 2006 και μετά, «Αυτοί που ανακοινώνουν ήδη πολλούς υποψηφίους μπορεί στο τέλος και να μην κατέβουν» είπε στο thebest.gr.
Προς εκ νέου κάθοδο κινείται και η Βίβιαν Σαμούρη, η μοναδική γυναίκα υποψήφια Δήμαρχος, νυν δημοτική συμβούλος.
Την εκ νέου κάθοδό του έχει ανακοινώσει ο πρώην προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τζανάκος ο οποίος ήδη έχει ανακοινώσει υποψηφίους για τον συνδυασμό του. Υποψήφιος θα είναι και ο Θεόδωρος Ντρίνιας με το "Κοινοτικόν", ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα διεκδικήσει εκ νέου τη Δημαρχία της Πάτρας.
Φωτ. Βασίλης Παπαϊωάννου
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr