TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 124): Καθιερώνεται η διδασκαλία των γκρίκλις στα σχολεία

Σταθόπουλος Τάσσος
legtas70@hotmail.com
Κοινοποίηση
Tweet

Πάγιο αίτημα δασκάλων και γονέων

Eνα νέο καινοτόμο μάθημα προστίθεται στην διδακτική ύλη από τη νέα σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, όπως αποκαλύπτει σήμερα το thebest.gr, που έχει στα χέρια του μάλιστα, το σχετικό βιβλίο.

Το μάθημα εμπίπτει στις κατηγορίες των ξένων γλωσσών και θα διδάσκεται από την 1η Δημοτικού έως και τη Γ’ Λυκείου, και είναι τα γκρίκλις.

Η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου παιδείας εισηγήθηκε τη διδασκαλία των γκρίκλις καθώς δεκάδες παιδιά αδυνατούν να καταλάβουν τα μηνύματα που λαμβάνουν στο ίντερνετ, στα σόσιαλ μίντια.

«Έχουν παρατηρηθεί πολλές μαθησιακές δυσκολίες σε ποσοστό μαθητών που ξεπερνά το 76%. Αυτό πρέπει να σταματήσει, η παιδεία είναι ελεύθερη για όλους, και πρέπει όλοι να μπορούν να μάθουν να μιλούν και να γράφουν», εξήγησε με δηλώσεις του ο πανεπιστημιακός και εκπαιδευτικός, Τζόνις Ξένος.

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου των γκρίκλις που έχει ως αντικείμενο την Οδύσσεια του Ομήρου.

«Andra moi enepe, mousa, polytropon, os mala polla plagxthi, epei Troiis ieron ptoliethron epersen pollon d᾽ anthropwn iden astea kai noon egnw, polla d᾽ o g᾽ en ponto pathen algea on kata thymon».

 

Το κείμενο είναι troll και όπως είναι προφανές έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα. Δείτε κι άλλα troll: Αποκλειστικό (Νο 123): Τα ονόματα της Μίνι Περιμετρικής και της Κανακάρη στην Πάτρα

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Trollερά πράγματα