Την προηγούμενη εβδομάδα, η πρώτη ημέρα της δίκης αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα
Την Πέμπτη αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη για την δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στην Ζάκυνθο του 2017 που ξεκίνησε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.
Οι γονείς και οι συγγενείς του 22χρονου Αμερικανού εκμεταλλευόμενοι τις ημέρες που μεσολαβούν από την πρώτη στη δεύτερη ημέρα εκδίκασης επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τη Ζάκυνθο συνοδευόμενοι από αξιωματικό της Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας και τη βοηθό Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ. Μόλις αποβιβάστηκαν στο λιμάνι, πρώτος σταθμός της επίσκεψης τους, ήταν μόλις η Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου όπου τους υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανόριος. Ο κ. Πανόριος τους συνόδευσε στο σημείο που έχασε τη ζωή του το παιδί τους, στο Λαγανά.
φωτογραφίες imerazante
φωτογραφίες imerazante
Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, αύριο θα βρεθούν και πάλι οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον αλλά και οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους (ο μοναδικός Έλληνας είναι Πατρινός μπάρμαν) που κατηγορούνται ότι χτύπησαν μέχρι θανάτου και σκότωσαν μέσα σε 11 δευτερόλεπτα τον άτυχο νέο μετά από καυγά για τα μάτια μιας κοπέλας.
O καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στην παρέα του Μπακαρί, μίας παρέας Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ και έναν πατρινό Έλληνα μπάρμαν.Όλα ξεκίνησαν με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα Σερβικής καταγωγής με το θύμα.
Μαζί με τους γονείς του άτυχου νέου ήρθαν από την Αμερική οι δύο θείες του αλλά και τα ξαδέλφια του.