CULTURE

/

ΣΙΝΕ ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ: ΑΠΟ 20/8 ΣΕ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ "ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" ΤΟΥ ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΤΟΡΝΑΤΟΡΕ

Κοινοποίηση
Tweet

Πολύ συγκινητικό φιλμ, τιμημένο το 1988 με Όσκαρ

Mία πολύ όμορφη ταινία που συγκινεί μέχρι δακρύων, σε σκηνοθεσία του Τζουζέπε Τορνατόρε, με πολλές μάλιστα αυτοβιογραφικές αναφορές, το «Σινεμά ο παράδεισος – Cinema Paradiso», με τους Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Σαλβατόρε Κάσιο και Μάρκο Λεονάρντι που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και την αντίστοιχη Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe, το 1988, ξαναβγήκε στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Odeon και της Audiovisual από τις 9 Αυγούστου 2018.

Όπως πληροφορηθήκαμε, το φιλμ θα έρθει για προβολή και στην Πάτρα στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο, από την Δευτέρα 20 έως και την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018 στις 22.00.

Διάρκεια: 125 λεπτά.

Περίληψη

Το αριστούργημα του Τζουζέπε Τορνατόρε κυκλοφόρησε το 1988 και πήρε το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες. Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία…

Η ταινία όπως προείπαμε, είναι βασισμένη στη ζωή του σεναριογράφου/σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε.

Θεωρείται μία πολυβραβευμένη ταινία - ύμνος στην τέχνη του κινηματογράφου με την υπογραφή του 62χρονου σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε από την Σικελία και τη θεσπέσια μουσική του Ένιο Μορικόνε.

Αναμένεται οι σινεφίλ να δώσουν μαζικό παρών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture