Την περασμένη Κυριακή 2 Απριλίου 2017 το απόγευμα
Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 το απόγευμα, το Στέκι της κίνησης «Πρόταση για έναν άλλο τρόπο ζωής» στην οδό Σαρανταπόρου, σε συνεργασία με τις εμψυχώτριες των παιδιών του προγράμματος «ΠΡΟ-ΝΟΙΑ» πραγματοποίησε την προβολή της ταινίας «Το Φως που σβήνει», μία εξαιρετική ταινία με αναφορά στις δυσλειτουργικές σχέσεις και συμπεριφορές μέσα στην οικογένεια.
Στην προβολή είχαν κληθεί τα μέλη του φορέα καθώς και γονείς και παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και ιδιαίτερα του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ, επειδή η ταινία εστίαζε σε αρχές, αξίες και επικοινωνιακές προσεγγίσεις που διαπραγματεύεται το πρόγραμμα ΠΡΟ-ΝΟΙΑ στις ομάδες των παιδιών και τα σεμινάρια των γονέων.
Η ταινία σε σκηνοθεσία Βασίλη Ντούρου είχε γυριστεί το 2000 και είχε προβληθεί με επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στο συγκινητικό φιλμ έπαιζαν οι: Αλέκος Αλεξανδράκης, Βίκυ Βολιώτη, Ελισάβετ Ναζλίδου, Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι.
Στην διάρκεια της προβολής άνοιξε ένας ιδιαίτερα γόνιμος διάλογος ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν και αναδείχτηκαν σημαντικά και ελπιδοφόρα μηνύματα για το πώς κατανοούν τα παιδιά τις δυσκολίες, δείχνοντας τους δικούς τους δρόμους επικοινωνίας και σχέσης με τους γονείς, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.
Παράλληλα λειτούργησε και ένα μικρό παζάρι με πασχαλιάτικες δημιουργίες των ομάδων του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr