SPORTS

/

Βόλεϊ: Τρίτη θέση στο Γουόρλντ Λιγκ η Εθνική ανδρών!

Κοινοποίηση
Tweet

Η Εθνική ομάδα επιβλήθηκε με 3-1 της Κινεζικής Ταϊπέι στον μικρό τελικό

Με τους Τζούριτς και Κουμεντάκη οδηγούς η Εθνική βόλεϊ ανδρών επιβλήθηκε 3-1 σετ της Κινεζικής Ταϊπέι στον μικρό τελικό και κατέκτησε την τρίτη θέση στο τρίτο γκρουπ του World League.

Με τον καλύτερο τρόπο αποχαιρέτισε τη φετινή της εμπειρία στο World League η Εθνική ομάδα ανδρών. Μπροστά σε χίλιους θεατές στο «Fraport Arena», η Εθνική μας επικράτησε με 3-1 σετ (19-25, 25-22, 25-27, 18-25) της Κινεζικής Ταϊπέι, ολοκληρώνοντας έτσι το "ταξίδι" της στο 3ο γκρουπ του World League με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στους τραμαυτισμούς και τις δυσκολίες αποχαιρετά την Φρανκφούρτη με την 3η θέση και δίνει ραντεβού για τις αρχές Αυγούστου προκειμένου να προετοιμαστεί για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Εθνική μας μπήκε «ζεστή» στην αναμέτρηση με άσο του Τζούριτς πήρε προβάδισμα (2-4) με την Κινεζική Ταϊπέι να ακολουθεί κατά πόδας και να μένει κοντά στο σκορ με ενέργειες του Λιού και να μπαίνει μπροστά στο πρώτο τεχνικό τάιμ αουτ με 8-6.

Η Ελλάδα διαρκώς ανέβαζε το ρυθμό με επιθετική πολυφωνία (Τζούριτς, Κουμεντάκης, Φράγκος) και βοήθεια από τους «πύργους» Ανδρεάδη, Πετρέα έφτασε με +3 (13-16) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Με σταθερότητα και υπομονή άνοιξε το σκορ 16-22 και κατέκτησε εύκολα το πρώτο σετ 19-25.

Στο δεύτερο σετ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε εξίσου καλά από εκεί που άφησε το πρώτο σετ. Ο Κουμεντάκης έστειλε με +2 (6-8) την Εθνική στο α’ τεχνικό τάιμ άουτ ενώ λίγο αργότερα ένας άσος του Στιβαχτή και μια επίθεση του Τζούριτς έδωσαν «αέρα» 6-10 στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η ενθουσιώδης Κινεζική Ταϊπέι βρήκε ρυθμό στο μπλοκ και κατάφερε με τον Χουάνγκ να έχει προβάδισμα με 16-15 (β’ τεχνικό τάιμ άουτ). Ο Φράγκος ισοφάρισε σε 20-20 αλλά και πάλι ο Χουάνγκ με δυο προσωπικές ενέργειες διαμόρφωσε το 22-20 με την Κινεζική Ταϊπέι να ισοφαρίζει σε 1-1 με 25-22.

Στη διεκδίκηση του τρίτου σετ έγινε «μάχη» ενώ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχαν περάσει στο τάραφλεξ οι Τερζής-Πρωτοψάλτης. Το σετ πήγαινε πόντο-πόντο (8-7, 16-15 τα τεχνικά τάιμ άουτ) και παρότι η Ελλάδα βρέθηκε πίσω δυο φορές με 22-20 αλλά και 24-22 (δόθηκε άουτ επίθεση του Κουμεντάκη εν μέσω δικαιολογημένων διαμαρτυριών από τον ελληνικό πάγκο για παράβαση στο φιλέ) συγκεντρώθηκε, εκμεταλλεύτηκε το άουτ του Λιου με τον Τζουριτς να ισοφαρίζει σε 24-24.

Ο Χουάνγκ έμοιαζε ασταμάτητος για το 25-24 αλλά και πάλι ο αρχηγός έφερε το σετ στα ίσα 25-25 και ήρθε η σειρά της Ελλάδα για σετ μπολ έπειτα από εντυπωσιακό μπλοκ των Πρωτοψάλτη-Ανδρεάδη στο φιλέ. Στην τελευταία φάση μετά το σερβίς του Τερζή, ο Τζούριτς έβαλε και πάλι μπροστά στα σετ την Ελλάδα με 2-1 (27-25).

Το τέταρτο σετ ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για την Εθνική μας, που ήταν καλύτερη και εμφατικά «πάτησε γκάζι» (10-15, 12-16, 14-19) για το τελικό 25-18.

Τα σετ: 25-19, 22-25, 27-25, 25-18.

Ελλάδα (Δρίκος): Τζούριτς 25 (23/43 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Στιβαχτής 2 (1 άσο, 1 μπλοκ), Πετρέας 12 (7/10 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Ανδρεάδης 10 (8/102 επ., 2 μπλοκ), Κουμεντάκης 21 (20/35 επ., 1 μπλοκ, 66% υπ. – 44% άριστες), Φράγκος 5 (4/11 επ., 1 μπλοκ, 40% υπ. – 40% άριστες), Γκαράς –λ (69% υπ. – 45% άριστες) /Ζήσης -λ, Τερζής 2 (2/3 επ.),. Πρωτοψάλτης 5 (4/10 επ., 1 μπλοκ. 75% υπ. – 58% άριστες).

Κινεζική Ταϊπέι (Τσεν): Λιου Χονγκ Τζίε 9 (5/11 επ., 4 μπλοκ), Λιου Χονγκ Μιν 4 (4/10 επ., 50% υπ. – 44% άριστες), Χουάνγκ Τσουν 5 (5/10 επ.), Γουάνγκ Μιν Τσουν 22 (19/36 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Χουάνγκ Πέι, Τσεν 11 (10/27 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ - 36% άριστες), Λιν –λ (80% υπ - 63% άριστες) / Τάι Γιου 1 (1/1 επ.), Τσάνγκ Λιάνγκ, Χουάνγκ Τσιέν Φενγκ 12 (10/17 επ., 2 μπλοκ), Χσου Μέι 1 (1/1 επ.).

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βόλεϊ: Δεν τα κατάφερε η Εθνική ανδρών-Αποκλείστηκε από τον τελικό του Γουόρλντ Λιγκ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports