ΑΓΟΡΑ

/

Επιστημονικά νέα για την πιο δυναμική συνδυαστική τεχνική μεταμόσχευσης

Κοινοποίηση
Tweet

Μετά από μελέτη εκατοντάδων περιστατικών

Η συνεχής επιστημονική έρευνα της εξειδικευμένης κλινικής μαλλιών Bergmann Kord οδήγησε σε μια νέα συνδυαστική πρόταση με στόχο την ενίσχυση του τελικού αποτελέσματος της μεταμόσχευσης μαλλιών, γνωστή ως μέθοδος G.A.T. (Growth Advanced Transplantation) που βασίζεται στην αξιοποίηση των ενεργοποιημένων αυξητικών παραγόντων του αίματος.

Μετά από μελέτη εκατοντάδων περιστατικών από την ιατρική της ομάδα, σε συνεργασία με άλλα εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, προέκυψε το συμπέρασμα ότι όταν συνδυαζόταν η επέμβαση με τη θεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma) και σε ορισμένο αριθμό μεταμοσχεύσεων μαλλιών υπήρξε σημαντική βελτίωση στο τελικό αποτέλεσμα.

Οι αυξητικοί παράγοντες (growth factors) του αίματος χρησιμοποιούνται συνδυαστικά κατά τη μεταμόσχευση μαλλιών εφόσον έχει αποδειχθεί ευεργετική η συμβολή τους. Πρόκειται για ειδικές πρωτεΐνες που απελευθερώνονται από διάφορα κύτταρα του οργανισμού και συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη ώστε να αναπτύξουν αναπλαστική δράση.

Στόχος είναι η ενίσχυση του αισθητικού αποτελέσματος με μια δυναμική ανάπτυξης στα νέα μαλλιά ενώ ταυτόχρονα αποκαθίσταται ταχύτερα η δότρια και λήπτρια περιοχή. Σε περιπτώσεις πύκνωσης των ήδη υπαρχόντων μαλλιών επιτυγχάνεται η εκ νέου ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων που δυσλειτουργούν ώστε να διασφαλιστεί μεγαλύτερη ενδυνάμωση, διάμετρος και μήκος στα υπάρχοντα.

Δεδομένου ότι τα αιμοπετάλια περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, μέσω της μεθόδου PRP επιτυγχάνεται η αύξηση της συγκέντρωσής τους προκειμένου να ενεργοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός ενήλικων βλαστοκυττάρων που συντελούν στην επαναλειτουργία της περιοχής-στόχου.

Από τη συνδυαστική χρήση των αυξητικών παραγόντων σε όλες τις τεχνικές μεταμόσχευσης που εφαρμόζονται στη κλινική προκύπτουν καθοριστικής σημασίας οφέλη. Στο πρώτο στάδιο, συμβάλλουν στην καλύτερη διατήρηση των τριχοθυλακίων μετά τη συγκέντρωσή τους και στην ενίσχυση της βιωσιμότητάς τους μέχρι την τοποθέτησή τους στη λήπτρια περιοχή. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης οι αυξητικοί παράγοντες και τα αιμοπετάλια χρησιμεύουν στην ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων. Κατά το μετεγχειρητικό στάδιο, συνδράμουν στην ταχύτερη αποκατάσταση της περιοχής, τη διατήρηση και ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων μαλλιών και την αποφυγή τριχόπτωσης.

Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου G.A.T. έγκειται στο εξειδικευμένο πρωτόκολλο εφαρμογής που ακολουθεί ηBergmann Kord.

Το ιατρικό επιτελείο της Bergmann Kord σχεδιάζει το εξατομικευμένο πλάνο μεταμόσχευσης που ανταποκρίνεται πλήρως στο προσωπικό γούστο και τις ανάγκες, δυνατότητες, χαρακτηριστικά και συμμετρίες προσώπου λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και τον προσωπικό τύπο του ενδιαφερόμενου. Σε δεύτερο χρόνο, τηρεί με αυξημένη ευθύνη και απόλυτη συνέπεια τις υψηλές προδιαγραφές κάθε σταδίου της διαδικασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το υποκατάστημα της Πάτρας (Αγ. Ανδρέου 111, τηλ. 2610 424545) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της κλινικής στη διεύθυνση:  www.kord.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Αγορά