CULTURE

/

Η Lady Gaga διεκδικεί φέτος Όσκαρ και θα είναι μεταξύ των περφόρμερ της φετινής απονομής

Κοινοποίηση
Tweet

Είναι υποψήφια ως συνθέτις του τραγουδιού “Til It Happens To You” από το “The Hunting Ground”

Μία από τις φετινές εκπλήξεις των υποψηφιοτήτων για την 88η απονομή των βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (είναι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016) σίγουρα ήταν η υποψηφιότητα που έλαβε η εκκεντρική ποπ σταρ Lady Gaga.

Μάλιστα η υποψηφιότητα για το Όσκαρ στην κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού (έχει συνθέσει το κομμάτι) ήρθε μόλις λίγες μέρες αφότου είχε τιμηθεί με την Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe ερμηνείας για το τηλεοπτικό "American Horror Story: Hotel".

Η 30χρονη σούπερ σταρ που όπως θυμόμαστε, είχε έρθει για συναυλία και στην Ελλάδα και είχε προκαλέσει μεγάλο πανζουρλισμό με πολλούς φαν της να περιμένουν με τις ώρες έξω από το ξενοδοχείο της, την "Μεγάλη Βρετανία", στο Σύνταγμα για να την δουν, ένιωσε ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτή την αναγνώριση, να κερδίσει υποψηφιότητα για Όσκαρ για το τραγούδι με τίτλο “Til It Happens To You” όπου συνεργάστηκε με την Diane Warren. Το τραγούδι ακούγεται στο ντοκιμαντέρ “The Hunting Ground”.

Ωστόσο έχει δύσκολους αντίπαλους στην συγκεκριμένη κατηγορία όπως το κομμάτι του Εγγλέζου Sam Smith “Writing’s On the Wall” από το "Spectre" αλλά και το «Earned it» (ερμηνεία από τον Καναδό The Weeknd») από τις «Πενήντα Αποχρώσεις του γκρι».

“Αυτή η υποψηφιότητα δίνει φωνή σε όλα τα θύματα και τους επιζήσαντες σε όλο τον κόσμο”, έγραψε σε μήνυμα της η Lady Gaga, ευχαριστώντας την Ακαδημία για το γεγονός ότι αναγνώρισε το κίνημα πολιτών που στήριξαν την συγκεκριμένη ταινία που μιλά για την σεξουαλική κακοποίηση και επιθέσεις.

Στο μεταξύ όπως διαβάσαμε στο σάιτ Oscar.go.com, απ’ όπου και η φωτ. της ευφάνταστης Lady Gaga, πριν δύο μέρες δόθηκε στην δημοσιότητα η λίστα των παρουσιαστών και καλλιτεχνών της φετινής απονομής των Oscar που θα παρουσιάσει ο μαύρος κωμικός Chris Rock, (η απονομή θα μεταδοθεί ζωντανά από το ABC). Βέβαια μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται σίγουρα να προστεθούν και άλλα ονόματα.

Η Lady Gaga που κατάγεται από το Μανχάταν της Ν. Υόρκης θα είναι μεταξύ των προσώπων που θα εμφανιστούν στο σώου των Όσκαρ και ενδεχομένως και να τραγουδήσει! Διαβάσαμε ακόμα πως η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής θα τιμηθεί και από το Grammy Museum.

Όσο για την λίστα των παρουσιαστών και performers των φετινών Όσκαρ, όπως αναφέρει το Oscar.go.com, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον Steve Carell, τον Benicio Del Toro, την Ελληνοκαναδή κωμικό Tina Fey, την Whoopi Goldberg που παλιότερα είχε παρουσιάσει κιόλας την τελετή των Όσκαρ, τον γοητευτικό Ryan Gosling, τον θρύλο της μουσικής Quincy Jones, τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Jared Leto, την Julianne Moore που κέρδισε πέρυσι το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, την Margot Robbie, τον Jason Segel, τον J.K. Simmons που έπαιξε και στο φιλμ του Χ. Παπακαλιάτη «Ένας άλλος κόσμος», τον Sam Smith, την Charlize Theron, τον μικρούλη Jacob Tremblay της ταινίας «Το Δωμάτιο» (παίζεται τώρα στην Πάτρα, στα Ster Cinemas), την μαύρη ηθοποιό Kerry Washington, τον τραγουδιστή του τόσο επιτυχημένου τραγουδιού «Happy» Pharrell Williams, την Reese Witherspoon, κ.α.

Παραγωγοί της 88ης τελετής απονομής των Όσκαρ είναι οι David Hill and Reginald Hudlin. Ο J.K. Simmons να θυμίσουμε πως κέρδισε πέρυσι το Όσκαρ β’ ανδρικού για το «Whiplash – Χωρίς Μέτρο».

Η Lady Gaga, να προσθέσουμε ακόμα πως είχε κάνει γκεστ παρουσία στην περσινή απονομή των βραβείων Όσκαρ και είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Οι Olivia Munn and Jason Segel θα είναι οι παρουσιαστές των Sci-Tech Awards των Όσκαρ όπου τιμώνται τα επιτεύγματα στον κινηματογραφική επιστήμη και τεχνολογία (θα απονεμηθούν το Σάββατο 13/2 και στις 28 Φεβρουαρίου στο κεντρικό σώου θα προβληθεί απόσπασμα).

Επιμέλεια κειμένου - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Culture