ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέος υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο Παπαγγελόπουλος

Κοινοποίηση
Tweet

Πρώην εισαγγελέας

Υφυπουργός Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητα στον τομέα της Διαφάνειας, θα ορκιστεί, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού, ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Είναι γνωστή η άριστη σχέση του κ. Παπαγγελόπουλου με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί υπουργίας του οποίου είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ΕΥΠ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε αναλάβει ήδη από τις 18/3/2015 τον τομέα της διαφάνειας, ενώ η αρχική πληροφορία ήταν ότι θα ήταν γενικός γραμματέας του συγκεκριμένου υπουργείου.

Ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης στον τομέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει οριστεί ο Κωστής Παπαϊωάννου (με θητεία στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Θεωρείται όμως δεδομένο ότι οι αρμοδιότητες αυτές θα διαχωριστούν και τον τομέα Διαφάνειας θα αναλάβει πλέον ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Θυμίζουμε εδώ ότι επί των ημερών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας είχε κλείσει ο φάκελος του σκανδάλου των υποκλοπών με μοναδική κατηγορία το πλημμέλημα παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά και ο φάκελος με τις απαγωγές των Πακιστανών.

Τέλος, ήταν ο εισαγγελέας επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση κατασκοπίας, σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη, που κατέληξε τελικά στην αθώωση του επιχειρηματία, ενώ την ίδια περίοδο ανανεώθηκε και η θητεία του (για έναν χρόνο) ως προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Πηγή: efsyn.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις