ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η θάλασσα έγινε κίτρινη από το παλιό λιμάνι έως την Πλαζ - Φόβοι για εκτεταμμένη ρύπανση - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πομώνης Γιάννης
giannispomonis@gmail.com , Facebook Page
Κοινοποίηση
Tweet

Οι λουόμενοι αποφεύγουν να μπουν στη θαλασσα

Η κίτρινη ουσία μέσα στη θάλασσα εκτείνεται απο το ύψος του λιμανιού της Πάτρας και τον μώλο της Αγ. Νικολάου εως και την Πλαζ. Τα ρεύματα φαίνεται πως την φέρνουν απο βορειοανατολικά. Οι εικόνες είναι ενδεικτικές. Μεγάλες λωρίδες της κίτρινης ουσίας έχουν εξαπλωθεί στη θάλασσα και είναι ορατές, ενώ άλλες έχουν φθάσει στις ακτές.

Πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις και σύμφωνα με ανθρώπους που πάρατηρούν το φαινόμενο κάθε χρόνο, την περίοδο της Άνοιξης, αναφέρουν πως πρόκειται για γύρη λουλουδιών, που παρασύρθηκε στη θάλασσα και την οποία τα ρεύματα μετέφεραν μέχρι την περιοχή μας.

Το φυσικό αυτό φαινόμενο, του οποίου οι διαστάσεις ποικίλουν, παρατηρήθηκε και πέρυσι, ωστόσο απομένει η γνωμάτευση μετά τη σχετική ανάλυση δείγματος απο τη θαλάσσια περιοχή, από τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας.

Το thebest.gr επικοινώνησε με το λιμεναρχείο της Πάτρας το οποίο μας ενημέρωσε πως το τηλεφωνικό του κέντρο έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα απο πατρινούς που εντόπισαν την κίτρινη ουσία και ανησύχησαν για την καταλληλότητα της θάλασσας για μπάνιο και ενδεχόμενη εκτεταμμένη μόλυνση.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο Πατρών έχει ενημερωθεί η διεύθυνση υγειινής της περιφέρειας ώστε να ληφθεί δείγμα απο την ουσία που επιπλέει στην ευρύτερη περιοχή, να γίνει η χημική ανάλυση και να διαπιστωθεί, περι τίνος πρόκειται.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις