Φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Best έγκυος και γέννησε μαζί με την κυκλοφορία του περιοδικού
Φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Best λίγες μέρες πριν γεννήσει και απέκτησε τον γιο της (δεύτερος κατά σειρά) σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του περιοδικού. Ο λόγος για την πρώτη δασκάλα των 5Ρυθμών στην Ελλάδα, Πάττυ Πετροπούλου.
Κινείται ασταμάτητα, ακόμα και στην φωτογράφηση, προτίμησε να βγάλει τα παπούτσια της, και να χορέψει χωρίς μουσική, με τον εσωτερικό της ρυθμό. Της ήταν αδύνατο να "στηθεί" προκειμένου να φωτογραφηθεί.
"Ξεκίνησα να χορεύω τους 5Ρυθμούς πριν 4 χρόνια και από την πρώτη στιγμή ένιωσα πως αυτό ήταν για εμένα. Με άγγιξαν βαθειά, αυτή την ελευθερία που νιώθει κανείς χορεύοντας τους ρυθμούς θα την παρομοιάσω μόνο με μια κατάσταση που κανείς μπορεί να ζήσει στα χρόνια της εφηβείας κλεισμένος στο δωμάτιό του ακούγοντας και χορεύοντας, ξέρω ΄γω, rock ή metal!
Έχω καλύψει πολλά χλμ σε αίθουσες χορού και πολλά αεροπορικά μίλια για να φτάσω στα μέρη που γίνονταν τα σεμινάρια 5Ρυθμών. Και είμαι ευγνώμων που είχα τα μέσα για να το κάνω. Τέλειωσα την εκπαίδευση μου στο πρώτο στάδιο των 5Ρυθμών ακριβώς στα γενέθλια μου, τον Οκτώβριο, στην Αμερική και όντας 4 μηνών έγκυος. Ξεκίνησα να διδάσκω τους Ρυθμούς στην Πάτρα τον περασμένο Νοέμβριο και θα αρχίσω ξανά τον Μάιο στην Πάτρα και στην Αθήνα. Η διδασκαλία είναι ακόμα μεγαλύτερο σχολείο."
Οι 5Ρυθμοί δεν είναι άλλο ένα είδος χορού. Είναι μια Πρακτική Διαλογισμού μέσω Κίνησης. Το αντίθετο του καθιστικού διαλογισμού.
"Το όλο θέμα είναι η ενσωμάτωση. Υπάρχουν άπειρα χιλιόμετρα ανεξερεύνητου άγριου τοπίου ανάμεσα στο κεφάλι και τα πόδια. Θέλουμε να εισχωρήσουμε μέσα σε αυτό το τοπίο και να μάθουμε τί συμβαίνει. Το σώμα δεν μπορεί να πει ψέματα. Η κατάσταση πάντα είναι διαφορετική για τον καθένα από εμάς. Πιστεύουμε (στους 5Ρυθμούς) πως αν αρχίσουμε να χορεύουμε θα δημιουργήσουμε Κίνηση μέσα μας ώστε να μπορέσουμε να αφεθούμε και να "ανοίξουμε" και να αφήσουμε όλα αυτά στα οποία είμαστε προσκολλημένοι και μας βαραίνουν. Άρχισα να βλέπω πόσο κλειδωμένοι είμαστε και πόσο απεγνωσμένα χρειαζόμασταν μια διέξοδο. Όταν παραδίνομαι στον χορό νιώθω τον εαυτό μου στην πιο ευάλωτή του κατάσταση και άρα στην πιο δυνατή του." Gabrielle Roth, εμπνεύστρια των 5Ρυθμών.
Πληροφορίες για τα μαθήματα στο www.5rhythms.com και patty5rhythms@gmail.com
στις πληροφορίες αν 8ες πρόσθεσε και
https://www.facebook.com/groups/5rgreece/
Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Ψαθογιαννάκη. Το περιοδικό Best κυκλοφορεί στα περίπτερα.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr