ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιατροί Λήμνου: Ο Γρηγοράκος μας γέμισε θα...

Κοινοποίηση
Tweet

Τους υποσχέθηκε διπλασιασμό των μισθών τους

"Ο κ. Γρηγοράκος μας υποσχέθηκε διπλασιασμό των μισθών!!", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ένωση ιατρών Λήμνου, η οποία συνεχίζει με τα εξής:

"Διπλασιασμός των μισθών των υγειονομικών σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές, κίνητρα για την παραμονή των ιατρών σε άγονες περιοχές αλλά και “ποινές” σε αυτούς που εγκαταλείπουν το ΕΣΥ, προσλήψεις μονίμου προσωπικού, οικονομική ενίσχυση  των στρατιωτικών  ιατρών που παραχωρούνται σε δημόσια νοσοκομεία, εισήγηση για αυτονόμηση όλων των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, επανεξέταση του θεσμού των ΥΠΕ, ήταν οι “υποσχέσεις” του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κατά την επίσκεψη-αστραπή  που πραγματοποίησε στη Λήμνο.

Κατά τη δίωρη παραμονή του ο Υπουργός είχε και τα απαραίτητα “δωράκια” για το νησι:

ΘΑ προκηρύξει (ή προκήρυξε ή προκηρύσσει, χρησιμοποίησε όλα τα ρήματα) 5 θέσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ και 1 θέση επικουρικού,

ΘΑ μετατρέψει τις προκηρύξεις επικουρικών ιατρών σε ανοιχτές (χωρις καταληκτική ημερομηνία) αν δεν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος (τι να τις κάνουμε αφού θα έχουμε μόνιμους ιατρούς;),

ΘΑ προωθήσει τροπολογία για να μπορούν να πιστοποιούν τη χορήγηση ιατρικής ειδικότητας συναφείς ειδικότητες (το γνωρίζει το ΚΕΣΥΠΕ;) για να λυθεί το πρόβλημα των ειδικευομένων της παθολογικής κλινικής χωρίς να ασχοληθεί με την ουσία της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης,

ΘΑ τροποποιήσει υπάρχουσες θέσεις ειδικευομένων ώστε να δημιουργηθεί θέση ειδικευόμενου ορθοπαιδικής,

ΘΑ υπάρξουν προσλήψεις  διοικητικού προσωπικού μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας,

ΘΑ δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση στο νοσοκομείο για διάφορα θέματα (τεχνικές προμελέτες, εργασίες ευπρεπισμού, κοκ) και, βέβαια,

ΘΑ υπάρξουν άμεσα προσλήψεις με σύμβαση 3 νοσηλευτριών και 2 ανδρών βοηθητικού προσωπικού κι, έτσι,

ΘΑ λειτουργήσει άμεσα η ψυχιατρική κλινική, που είναι έτοιμη χαριν της δωρεάς ομογενών συμπατριωτών μας.

Κατά τα λοιπά, δεν έιχε λέξη για το μόνο θέμα που με μία μόνο υπογραφή του μπορούσε να λύσει, το θέμα του οργανισμού του νοσοκομείου, που δεν του τέθηκε όπως είπε από τη διοίκηση. Παραδέχτηκε, όμως, ότι “το νοσοκομείο έχει τις δυσκολίες του αλλά λειτουργεί καλύτερα σε σύγκριση με άλλα”.

Δεν υπήρξε, φυσικά, ούτε μια συγγνώμη -έστω προεκλογική!- για ένα νοσοκομείο που σε διάστημα διετίας ως αποτέλσμα των πολιτικών και των επιλογών τους διασυνδεθηκε, συνενώθηκε, συγχωνεύθηκε, αποσυνδέθηκε, ξαναδιασυνδέθηκε με τη Μυτιλήνη, έμεινε χωρίς παθολόγο (είχε δύο), χωρίς γενικό γιατρό (είχε δύο), με έναν αναισθησιολόγο (είχε δύο), και κατάντησε ο φόβος κι ο τρόμος των γιατρών της 2ης ΥΠΕ, που δεν ξέρουν ποιος θα κληθεί αύριο να μετακινηθεί χωρίς να το θέλει στη Λήμνο (είναι γνωστές οι αντιδράσεις που υπάρχουν)."

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις