SPORTS

/

Πιο επιτυχημένη ομάδα στην επιλογή ξένων ο Απόλλων στην Α1

Κοινοποίηση
Tweet

Καταλυτικός ο ρόλος του Βετούλα σ αυτό το κομμάτι

Παλιά είχε αυτή τη φήμη ο Πανιώνιος. Τώρα την έχει ο Απόλλωνας. Η ομάδα της Πάτρας είναι αυτή που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια βρίσκει ξένους-λαβράκια και κάνει τη διαφορά στη Basket League. Όπως γίνεται και φέτος, δηλαδή, με τους Πεν-Ελ Αμίν-Γκάλογουεϊ-Φιτζπάτρικ να σημειώνουν τους περισσότερους πόντους από οποιαδήποτε άλλη τετράδα ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Τα πρώτα του χρόνια στην Basket League ο Απόλλωνας θέλησε να στηρίξει τους παίκτες που ανέβασαν την ομάδα κι έτσι τους πλαισίωσε με Αμερικανούς που έχουν επιθετική έφεση και αθλητικά προσόντα. Φέτος, το πλάνο ήταν διαφορετικό: αποκτήθηκαν δύο έμπειροι Έλληνες (Σκορδίλης και Μπατής), μόνο που αμφότεροι δεν έχουν καταφέρει να αποφύγουν τα προβλήματα τραυματισμού και να ενισχύσουν όσο θα ήθελαν τους "μελανόλευκους".

Έτσι ο Απόλλωνας είναι και πάλι η ομάδα που χαίρει της μεγαλύτερης αμερικάνικης "βοήθειας" στην Ελλάδα. Για του λόγου του αληθές οι Πεν-Ελ Αμίν-Γκάλογουεϊ-Φιτζπάτρικ έχουν πετύχει 334 πόντους στις 7 πρώτες αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρουν το 69% των πόντων της ομάδας! Δεύτερη καλύτερη επίδοση είναι το 59% των ξένων του Ρεθύμνου, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας δεν διαθέτει κοινοτικούς, οπότε στηρίζεται περισσότερο στους Αμερικάνους του, όταν μάλιστα στο πρωτάθλημα υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καν τέσσερις παίκτες εκτός Ευρώπης.

 

Πηγή: sport24.gr

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports