ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Συναγερμός για τη Νότια χάραξη της Πατρών Πύργου-Κινητοποίηση φορέων και κατοίκων για την αυριανή συγκέντρωση-Κοινή"γραμμή" Πελετίδη Νικολάου

Κοινοποίηση
Tweet

Στις 7.30 στα Βραχνέικα

Συγκέντρωση φορέων και κατοίκων των δύο δήμων Πατρέων και δυτικής Αχαΐας, είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 25 Οκτωβρίου. Η συνάντηση θα γίνει στα Βραχνέικα (Σταυροπούλειο) στις 7:30μ.μ.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους κατοίκους και φορείς, ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν άμεσα και οι δύο δήμοι οι οποίοι θα δώσουν το «παρών» στη συνάντηση. Σε ότι αφορά τη δυτική Αχαΐα, ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι η θέση της περιοχής για νότια χάραξη δεν αλλάζει. Παρά το γεγονός ότι  ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο, υποστηρίζονας ότι αν γίνει αλλαγή της χάραξης, τότε το έργο κινδυνεύσει να τιναχθεί στον «αέρα», λόγω των καθυστερήσεων. Να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος δυτικής Αχαΐας έχει ασκήσει μεγάλη πίεση προς το υπουργείο με συνεχείς επαφές. Φαίνεται όμως ότι πέραν των διοδίων, που σύμφωνα με τον Χρυσοχοΐδη δεν θα μπουν στην Πατρών – Πύργου, η αλλαγή της χάραξης δεν διαπραγματεύεται.

Παρόλα αυτά, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι θα βρίσκεται σε κοινή γραμμή πλεύσης με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ο οποίος έχει δηλώσει ότι η άκαμπτη στάση του υπουργού θα οδηγήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Στη συνάντηση του Σαββάτου, θα λάβουν μέρος κάτοικοι, φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού. «Εμείς επιμένουμε στη νότια χάραξη, διότι θα είναι καταστροφικό για την περιοχή μας το «κόψιμο» του δήμου, ενώ θα επιβαρυνθεί πολύ η παλαιά εθνική οδός – λόγω των διοδίων – που σημαίνει ότι θα αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων και θα μεγαλώσουν τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο», δήλωσε στο dytikanea.gr ο πρόεδος του Συλλόγου Παραλίας Κ. Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

Το Σάββατο  25 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19 : 30 σας προσκαλούμε  στα Βραχναίικα  στην αίθουσα «Σταυροπουλείου» όπου θα πραγματοποιηθεί  συγκέντρωση για το  σοβαρό πρόβλημα  της χάραξης του νέου αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα.

Επιβάλλεται να γίνει αποδεκτή η απλή λογική  και η θέληση των κατοίκων και όλων των φορέων της περιοχής  μας που έχει ήδη διακηρυχτεί  ομόφωνα από τη σύσκεψη  στις  7 Σεπτεμβρίου  2008.

Εάν  γίνει αποδεκτός  ο εκβιασμός του ΥΠΕΧΩΔΕ – ότι τάχα μου κινδυνεύει το έργο με τη νέα χάραξη- και δεν αντιδράσουμε θα αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας  ένα έργο με τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση, στο χαρακτηρισμένο αρχαιολογικό χώρο ( Αχλάδα- Γαλάρια- Σκάγια) αλλά και ένα έργο που αντί για ανάπτυξη θα φέρει υποβάθμιση στην περιοχή μας.

Ο Λ Ο Ι    Σ Τ Η Ν

Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Η

Την πρωτοβουλίας μας αυτή στηρίζουν και «αγκαλιάζουν» η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας.

 

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΧΑΡΑΞΗΣ

Πριν από λίγο οι "Φίλοι της Νότιας Χάραξης Πατρών Πύργου" ανάρτησαν στο  facebook την πιο κάτω ανακοίνωση:

Η ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟ ΑΠΟ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙ-Κ,ΑΧΑΙΑ ΜΕ ΣΤΗΘΑΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΙΓΕΙ!!! ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΤΡΟΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ..... ΠΛΗΡΕΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ!!!! ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΝΟΤΙΑ ΧΑΡΑΞΗ!!!!!!!!

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις