Υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Αχαΐας σχετικά με τη διενέργεια παζαριού στη λιμενική ζώνη μετά από σχετική άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠΑ, εκφράζει τον προβληματισμό του. Αναλυτικά αναφέρει:
"Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, με μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού τμήματος, επισκέφθηκαν την Διοίκηση του ΟΛΠΑ Α.Ε. και ακολούθησε σύσκεψη σχετικά με την απόφαση για παραχώρηση χώρου στην λιμενική ζώνη για την διενέργεια κλειστής υπαίθριας αγοράς, από την «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.
Στην συζήτηση αναφέρθηκαν οι σκοποί του Επιμελητηρίου που είναι η προστασία και ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων, του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών, σύμφωνα με τα συμφέροντα και τους στόχους της Εθνικής Οικονομίας, για την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτής. Επίσης η παροχή προς την Πολιτεία γνωμοδοτικών εισηγήσεων για κάθε οικονομικό θέμα με γνώμονα πάντοτε την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας που εκπροσωπούν και την εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος της Εθνικής Οικονομίας.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, εκφράσθηκαν οι προβληματισμοί της Διοικήσεως του Επιμελητηρίου, όσον αφορά την απόφαση για την παραχώρηση του χώρου, με κύριο στοιχείο ότι δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τον φορέα μας που θεσμικά εκπροσωπεί το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής μας. Παράλληλα δε εκφράστηκαν με σαφήνεια οι πιθανές επιπτώσεις στις εμπορικές επιχειρήσεις, από την διενέργεια της υπαίθριας αγοράς.
Στα πλαίσια αυτά και με γνώμονα τις διακριτές αρμοδιότητες αλλά και τις ευθύνες των δύο πλευρών, συμφωνήθηκε πως στο μέλλον όταν υπάρχουν αιτήσεις προς τον ΟΛΠΑ Α.Ε., παραχώρησης χώρου, για διοργάνωση εκδηλώσεων τέτοιας μορφής, που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα της περιοχής, να ενημερώνεται η Διοίκηση του Επιμελητηρίου και να λαμβάνονται αποφάσεις μετά από την σχετική διαβούλευση.
Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαϊας, συνεχίζοντας την υπεύθυνη και αποτελεσματική παρουσία της, επιθυμεί όλα τα ζητήματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής να υλοποιούνται, κατόπιν ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του ΟΛΠΑ Α.Ε. ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πλατυκώστας και ο Αντιπρόεδρος κ. Μάκκας. Εκ μέρους του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο πρόεδρος του κ. Μαρλαφέκας, ο Αντιπρόεδρος κ. Μπρακατσέλος, ο Γ.Γραμματέας κ. Τσούμπελης, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Φοίβος Καρακίτσος, κ. Χρήστος Δούβρης, κα Φιλοπούλου που συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΟΛΠΑ Α.Ε. ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και ο κ. Κούστας, ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠΑ Α.Ε.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr