ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εθελοντική εργασία απο Πολωνούς φιλοξενούμενους της ΟΙΚΙΠΑ

Κοινοποίηση
Tweet

Θα μείνουν στην πόλη 3 εβδομάδες

Εθελοντική εργασία σε διάφορους τομείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, θα προσφέρουν  3 Πολωνοί εθελοντές από τη Βαρσοβία.

Οι εθελοντές που είναι φιλοξενούμενοι της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, θα απασχοληθούν στο φυτώριο του Δήμου, θα φροντίσουν τους εξωτερικούς χώρους στο θεραπευτικό κέντρο ΜΕΡΙΜΝΑ και θα συνδράμουν στη δασοφύλαξη του δάσους της Στροφυλιάς.

Κατά την παραμονή τους στην πόλη μας που θα διαρκέσει 3 εβδομάδες, θα επισκεφθούν τα διάφορα αξιοθέατα όπως ο αρχαιολογικός χώρος της Βούντενης, το Αρχαιολογικό μουσείο,  Αχαΐα Κλάους κλπ ενώ προβλέπονται και  επισκέψεις στο Εθνικό Πάρκο Χελμού- Βουραϊκού και στην Αρχαία Ολυμπία. Παράλληλα θα βιώσουν την πολιτιστική ζωή της πόλης μέσω συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ δρώμενων που θα παρακολουθήσουν.

Η διαμονή  των Πολωνών εθελοντών που γίνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος GRUNDTVIG,  για άτομα ηλικίας 50+ ( SVP), ολοκληρώνει μια σειρά αντίστοιχων επισκέψεων τόσο στην Πάτρα όσο και στη Βαρσοβία από Έλληνες εθελοντές και είχε πολλαπλά οφέλη τόσο στην προώθηση του  ευρωπαϊκού εθελοντισμού όσο και στη διαπολιτισμική προσέγγιση των πολιτών της Ευρώπης.

Στις φωτογραφίες, οι πολωνοί εθελοντές την  πρώτη μέρα εργασίας τους στο φυτώριο του Δήμου, όπου τους υποδέχθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Σιγαλός

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις