ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 45 Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν στη «Διαμόρφωση ομάδας» - Και Συνεχίζουν…

Κοινοποίηση
Tweet

Ολοκληρώθηκε και για τη φετινή χρονιά το Βιωματικό Σεμινάριο από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε και για τη φετινή χρονιά το Βιωματικό Σεμινάριο «διαμορφώνοντας ομάδα» για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας.

Το Σεμινάριο, διάρκειας 10 ωρών, ολοκληρώθηκε μέσα από 4 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγοράς Αργύρη στις 11,12,18,19/11/2013. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις βασικές αρχές λειτουργίας και την δυναμική ομάδας, να εξοικειωθούν με συγκεκριμένες τεχνικές και εργαλεία για την αξιοποίηση της ομάδας στην πρόληψη των εξαρτήσεων καθώς και να ενισχυθούν στο ρόλο τους. Όπως δήλωσαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες από αυτή την εμπειρία συμμετοχής τους στη διαμόρφωση μιας ομάδας, «Το ξεδίπλωμα σκέψεων και εμπειριών οδηγεί στη συνοχή των ομάδων και στην ομαλή συνύπαρξη ομάδων-ανθρώπων-λαών».

Με αυτή τη  διάθεση και με τη διαπίστωση κάποιων εκπαιδευτικών πως «θέλει πολύ δουλειά και τέχνη να διαχειριστείς τις ανθρώπινες σχέσεις», το Κέντρο Πρόληψης και οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τη συνεργασία τους. Σκοπός να διαμορφώσουν μια πιο όμορφη καθημερινότητα με τους μαθητές τους μέσα από τη λειτουργία της τάξης ως ομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συνεχίσουν, θα συμμετέχουν σ’ έναν εκπαιδευτικό κύκλο μηνιαίων ομαδικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθεί από στελέχη του Κέντρου Πρόληψης. Η θεματολογία των συναντήσεων θα σχετίζεται με την εφαρμογή δραστηριοτήτων στην τάξη με στόχο τη  ενίσχυση των δεξιοτήτων και γενικότερα της ψυχικής υγείας των μαθητών μέσα από τη λειτουργία της ομάδας.

Το Δ.Σ. και η Επιστημονική Ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ευχαριστούν τη Διεύθυνση Διαχείρισης Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας του Δ. Πατρέων για την παραχώρηση της αίθουσας στην Αγορά Αργύρη όπου πραγματοποιήθηκε το 4ήμερο Σεμινάριο καθώς και το Δ.Σ Κίνησης «Πρόταση» για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για την πραγματοποίηση των μηνιαίων εκπαιδευτικών συναντήσεων.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις