ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ξαφνικά η Κυβέρνηση βάζει τέλος στον «Θησέα» - Αναστάτωση στην Αχαΐα

Ξανάλατος Νίκος
Κοινοποίηση
Tweet

Ζητούν εξηγήσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι Δήμαρχοι

Αναστάτωση επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Αχαΐα , γιατί το Υπουργείο παρά τις δεσμεύσεις των τοπικών αρχών απέναντι στους πολίτες ,αλλά και την προετοιμασία που έχει επιτελεστεί, αποφάσισε μετά από απίστευτες παλινωδίες την διακοπή του Προγράμματος «Θησέας». Ενώ τον περασμένο  Δεκέμβριο, ενέκρινε την παράταση του Προγράμματος ως την 31/12/2011, ξαφνικά και χωρίς καμιά διαβούλευση, στις 25 Μαΐου αποφάσισε να ορίσει την 31η Αυγούστου ως καταληκτική ημερομηνία, μέχρι την οποία εάν δεν έχουν  ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και δεν έχουν  υπογραφεί και οι συμβάσεις, τα προγραμματισμένα έργα θα απεντάσσονται.

Οι περισσότεροι Δήμοι της Αχαΐας  έκαναν αγώνα δρόμου, δαπανώντας επιπλέον πόρους προκειμένου  να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία.

Οι παλινωδίες όμως του Υπουργείου δε σταμάτησαν εδώ.

Την 22-6-2010 η αρμόδια επιτροπή όρισε την 25η Ιουνίου ως ημερομηνία, μέχρι την οποία θα έπρεπε όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί, προκειμένου τα έργα να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα.

Η αιφνίδια διακοπή του προγράμματος από το αρμόδιο Υπουργείο, ουσιαστικά στερεί αφενός από τις τοπικές κοινωνίες μικρά και μεγάλα χρήσιμα έργα, τα οποία θα έδιναν πνοή στην περιφέρεια, αφετέρου από τις τοπικές οικονομίες ζωτική χρηματοδότηση, που είναι απαραίτητη  για την επιβίωση των μικρών εργοληπτικών επιχειρήσεων και του εργατικού δυναμικού τους.

Το μεγάλο αυτό θέμα έφτασε και στην Βουλή από πολλούς βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Αχαιός Μιχάλης Μπεκιρης.

Οι Βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, γιατί αποφάσισε την αιφνίδια και αντιαναπτυξιακή διακοπή του Προγράμματος και αν αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες αποφάσεις, συμβάλλει στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου, καθώς εκθέτει τους δημάρχους της χώρας που είχαν ανακοινώσει στους δημότες τους τα έργα, που ουσιαστικά το Υπουργείο ακυρώνει.

 

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις