SPORTS

/

Στο χρυσό στόλο η Κωνσταντίνα Δανιά του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών

Κοινοποίηση
Tweet

Παρά τις δυσκολίες

Ολοκληρώθηκαν οι ιστιοδρομίες του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος αγοριών-κοριτσιών με σκάφη τύπου Optimist, με διάκριση για την Πατρινή ιστιοπλόο Κωνσταντίνα Δανιά του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, αφού κατατάχθηκε στο χρυσό στόλο (οι 70 καλύτεροι αθλητές). Ο αγώνας διεξήχθη στον κόλπο της Ιτέας με τη συμμετοχή 350 αθλητών από 85 ομίλους από όλη την Ελλάδα και δικαίως θεωρείται ο μεγαλύτερος σε συμμετοχές ιστιοπλοϊκός αγώνας ενιαίας κατηγορίας στην Ελλάδα.

Ο αγώνας διεξάγεται σε δύο φάσεις επί 5 ημέρες, αφού ο στόλος χωρίζεται σε 4 γκρουπ και οι αθλητές καθημερινά αγωνίζονται μεταξύ τους, έως 3 ιστιοδρομίες την ημέρα για 3 ημέρες. Στη συνέχεια, οι 75 καλύτεροι αθλητές καταρτίζουν το χρυσό στόλο και τρέχουν μεταξύ τους για 2 ημέρες για την τελική κατάταξη. Οι επόμενοι 75 καταρτίζουν τον αργυρό κ.ο.κ. Επιπλέον, οι αθλητές που απαρτίζουν το χρυσό στόλο αυτόματα αποτελούν και μέρος της Προεθνικής ομάδας.

Φέτος, ο Ι.Ο.Πατρών συμμετείχε μόλις με 3 αθλητές, την Κωνσταντίνα Δανιά, τον Βασίλη Καρπούζα και τον Φώτη Αλεξόπουλο και παρά την ολιγομελή συμμετοχή,
διεκδικούσε με δύο αθλητές (Δανιά – Καρπούζα) τη διάκριση. Οι καιρικές συνθήκες ταλαιπώρησαν πραγματικά τους διοργανωτές αλλά και τους αγωνιζομένους από την πρώτη κιόλας ημέρα, αφού ο λίγος σε ένταση άνεμος ευνοούσε τους ελαφρούς και αδύνατους αθλητές και όχι τους έμπειρους στον κυματισμό και το δυνατό αέρα. (Χαρακτηριστικά την πρώτη κούρσα κέρδισε αθλήτρια με σωματικό βάρος 29 kgr.)

Τις 3 πρώτες ημέρες ο άνεμος σχεδόν αλλοίωσε τα αποτελέσματα, αφού μόλις μία κούρσα διεξήχθη με συνθήκες 17-20 κόμβους και μάλλον επηρέασε και τους αθλητές μας, αφού μόνο η Δανιά κατάφερε να περάσει στους 75 καλύτερους, σε θέση 50 (σε 350). Ο Καρπούζας -ο οποίος μία εβδομάδα πριν ήρθε 9ος στα 11χρονα (σε 200 παιδιά)- δεν μπήκε τελικά στο χρυσό στόλο και έτρεξε στον αργυρό. Τις δύο τελευταίες ημέρες διεξήχθησαν οι ιστιοδρομίες μεταξύ των αθλητών του χρυσού στόλου για την τελική κατάταξη αλλά οι ίδιες συνθήκες ανέμου στάθηκαν εμπόδιο στη Δανιά (καλύτερη αθλήτρια της Β.Δ.Ελλάδος) να διεκδικήσει μία θέση στη 10άδα.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Sports