Λευκή πετσέτα στους δανειστές από την κυβέρνηση
Παραδόθηκε τελικά στους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η Εθνική μας Στατιστική Υπηρεσία. Είναι πλέον προφανής ο ασφυκτικός έλεγχος των δημοσιονομικών μας από την τρόικα των δανειστών.
Στην θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου. Ο Ανδρέας Γεωργίου είναι απόφοιτος του Amherst College-ΗΠΑ και Διδάκτορας του Πανεπιστήμιου του Michigan-ΗΠΑ.
Όπως τονίστηκε πάντως από το Υπουργείο Οικονομικών, για τη διαμόρφωση της πρότασής του δημοσιοποίησε προκήρυξη των θέσεων στο διαδίκτυο, στον ελληνικό και ξένο Τύπο και συγκέντρωσε έναν σημαντικό αριθμό υποψηφιοτήτων. Τα βιογραφικά των υποψηφίων αξιολογήθηκαν αναλυτικά βάσει των κριτηρίων που έθετε ο νόμος. Η πρόταση του Υπουργού Οικονομικών που έγινε εχθές δεκτή από τη Διάσκεψη των Προέδρων, με πλειοψηφία τεσσάρων πέμπτων, περιλάμβανε εκτός του κ. Γεωργίου και τα εξής μέλη:
- Αντιπρόεδρος: Νικόλαος Λογοθέτης (Στέλεχος ιδιωτικού τομέα σε θέματα ολικής ποιότητας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στατιστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield - Μ. Βρετανία)
- Μέλος: Ζωή Γεωργαντά (Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leeds - Μ. Βρετανία, Καθηγήτρια Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
- Μέλος: Ανδρέας Φιλίππου (Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Wisconsin Madison – ΗΠΑ, καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρώην Υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας)
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr