Έχουν ήδη υποβληθεί 18 αιτήσεις
Σε μαζικές παραιτήσεις για να μη χάσουν τα υψηλά εφάπαξ προχωρούν οι υπάλληλοι της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αρμόδιο γραφείο έχουν ήδη υποβληθεί 18 αιτήσεις σχετικές από διευθυντές και προϊσταμένων τμημάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ο αριθμός τους να αυξηθεί.
Με τον τρόπο αυτό οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου επιχειρούν να προλάβουν την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να τους κόψει το παχυλό δεύτερο εφάπαξ. Όπως άλλωστε είπε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή «δεν είναι δυνατόν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν το οκταπλάσιο εφάπαξ σε σχέση με αυτό που παίρνουν οι υπόλοιποι υπάλληλοι».
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, υπάλληλος του Δημοσίου με πτυχίο Πανεπιστημίου και 35 έτη θητείας, λαμβάνει εφάπαξ ύψος 37.500 ευρώ. Υπάλληλος της Βουλής με τα ίδια χαρακτηριστικά λαμβάνει εφάπαξ ύψους 250 – 3000.000 ευρώ. Όπως διαπιστώνεται η διαφορά είναι εντυπωσιακή και αποτυπώνει ξεκάθαρα ότι στο Δημόσιο υπάρχουν εξακολουθούν προνομιούχα στελέχη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr