Δεν πήγε στα προγραμματισμένα ραντεβού
Η ΓΣΕΕ γύρισε την πλάτη στον Υπουργό Εργασίας και δεν προσήλθε στο προγραμματισμένο για σήμερα ραντεβού, με αντικείμενο το συνταξιοδοτικό. «Σήμερα, η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΑΣ και Αυτόνομη Παρέμβαση, στέρησαν από τη ΓΣΕΕ την απαιτούμενη απαρτία, προκειμένου η διοίκησή της να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Η μη πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης συνιστά αρνητικότατη εξέλιξη, γιατί στην ημερήσια διάταξη είχαν ενταχθεί τα θέματα του Ασφαλιστικού και των εργασιακών σχέσεων», παρατήρησε ο κ. Λοβέρδος.
Όπως επίσης έκανε γνωστό, η άρνηση των συγκεκριμένων παρατάξεων αφορά και τη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η οποία απ' ό,τι φαίνεται δεν θα πραγματοποιηθεί.
«Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που να αγνοεί την τραγικότητα των περιστάσεων, στις οποίες έχει βρεθεί η χώρα. Η εθνική και κοινωνική συνεννόηση ακόμη και επί διαφωνιών είναι το σημαντικότερο όπλο που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα για να βγει από την κρίση», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση: «Όποιος διασπά την ενότητα αυτή, ας αναλάβει και τις ευθύνες του».
Στο μεταξύ μεγάλη απεργιακή κινητοποιήση προγραμματίζεται για τις 5 Μαϊου από την ΓΣΕΕ, ενώ με δυναμική συμμετοχή αναμένονται και οι κινητοποιήσιες για την Πρωτομαγιά.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr