ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εμπλοκή στην χρηματοδότηση του Καλλικράτη;

Ξανάλατος Νίκος
Κοινοποίηση
Tweet

Σοβαρές ενστάσεις από τους ελεγκτές της Ε.Ε.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα κριθεί αν το υπουργείο Εσωτερικών θα καταφέρει να μεταφέρει τα περίπου 700 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» του ΕΣΠΑ στον «Καλλικράτη». Και αυτό γιατί  υπήρξαν ενστάσεις των ελεγκτών της Ε.Ε. που επισκέφθηκαν προς το τέλος του Φεβρουαρίου την χώρα μας προκειμένου να εξετάσουν την πρόοδο του συγκεκριμένου προγράμματος η απορροφητικότητα του οποίου βρίσκεται μόλις στο 0,5%. Αφορμή για τις αντιρρήσεις ήταν το γεγονός ότι από την Κυβέρνηση  δεν τους δόθηκαν  στοιχεία για συγκεκριμένα μέτρα ως προς την εφαρμογή της Νέας Αρχιτεκτονικής που σχεδιάζει του υπουργείο Εσωτερικών (αρμοδιότητες των νέων δήμων και περιφερειών, συνενώσεις κλπ).
Ωστόσο, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας διαβεβαίωσαν τους ελεγκτές της Κομισιόν ότι τα μέτρα αυτά ήδη βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας και θα παρουσιασθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών εντός Μαρτίου. Η κίνηση αυτή από τα στελέχη του Υπουργείου έγινε για  να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια παράταση χρόνου αλλά και την υπόσχεση ότι θα δοθεί το δικαίωμα των αλλαγών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, εφόσον τα μέτρα για τον «Καλλικράτη» είναι συγκεκριμένα.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα άνοιξε με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» την Κυριακή (28/2) σύμφωνα με το οποίο τα στελέχη της Ε.Ε. υποστήριξαν ότι «δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση….Μπορεί να στηρίξει ως έχει τις πολιτικές σας. Τι δράσεις θέλετε να αναπτύξετε για να στηρίξετε το πρόγραμμα “Καλλικράτης” που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση όπως έχει σήμερα; Αφού δεν έχετε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή του Προγράμματος, πώς ζητάτε τώρα αναθεώρησή του; Είστε ακόμη στον σχεδιασμό. Οι αποφάσεις πρέπει να εφαρμοστούν ακόμη κι αν τις έχει λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν θέλουμε πια άλλα σχέδια δράσης ή μελέτες. Είμαστε στη φάση των δράσεων εφαρμογής», πρόσθεσαν.

Κοινοποίηση
Tweet

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Σχόλια

Ειδήσεις