Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Κάλεσμα σε αγωνιστική κινητοποίηση κατά της εργασιακής εφεδρείας

Αχαΐα: Κάλεσμα σε αγωνιστική κινητοποίησ...
Βγενόπουλος Φάνης

«Είμαστε όλοι υποψήφιοι άνεργοι» δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Ενώνουν δυνάμεις οι εργαζόμενοι στους φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα της περιοχής, οι οποίοι εντάσσονται στα μέτρα της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία. Παράλληλα, καλούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας να αντιδράσει στο μέτρο, καθώς όπως λένε «είμαστε όλοι υποψήφιοι άνεργοι».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων των φορέων που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία, παραχώρησαν νωρίτερα συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών στην Πάτρα. Κοινός παρανομαστής των όσων είπαν οι ομιλητές ήταν ότι εργασιακή εφεδρεία σημαίνει επί της ουσίας απόλυση.

Υπογράμμισαν δε, ότι σε λίγο καιρό θα έρθει η σειρά και άλλων υπαλλήλων του ευρύτερου και ίσως του στενού δημόσιου τομέα να ενταχθεί στο καθεστώς της εφεδρείας, καλώντας σε καθολική αντίδραση.

Στο πλαίσιο αυτό, εκπρόσωποι σωματείων της Αχαΐας δίνουν ραντεβού την ερχόμενη Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, ώστε να καθορίσουν από κοινού το πλαίσιο δράσης των αντιδράσεών τους.

Στη συνέντευξη ο εκπρόσωπος της ΕΒΟ Αιγίου Χρήστος Πανουτσακόπουλος, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαλύσει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, καθώς με την περικοπή του προσωπικού θα σταματήσει η παραγωγή στις μονάδες της ΕΑΣ. Ο κ. Πανουτσακόπουλος κάλεσε την κοινωνία σε συμμαχία, ώστε να μην περάσει το «ξεπούλημα της χώρας» και να ανατραπεί η κυβέρνηση.

«Ή θα επιβιώσει η κυβέρνηση ή η κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΒΟ Αιγίου.

«Εφεδρεία σημαίνει απόλυση, δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Πάτρας Μιχάλης Νταβλούρος. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων τόνισε – και αυτός – ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να «διαλύσει τα λιμάνια της χώρας» με την περικοπή του προσωπικού, το οποίο όπως είπε, δεν επαρκή.

Ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε Κε.Ψ.Υ Ε.) Πάτρας, ψυχίατρος Στέφανος Κούλης από την πλευρά του καυτηρίασε την λαίλαπα των απολύσεων και της περιστολής των δαπανών στον ευαίσθητο τομέα της Ψυχιατρικής.

Τέλος ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΣΕ Ανδρέας Κρήνης αναρωτήθηκε γιατί χρειάζεται η εφεδρεία στον Οργανισμό, από τη στιγμή που ήδη έχουν φύγει 2450 άτομα, με το νόμο για τον «εξορθολογισμό» του φορέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις