Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σε ιστορικά χαμηλά ο δικομματισμός σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Σε ιστορικά χαμηλά ο δικομματισμός σύμφω...

Προβάδισμα ΝΔ κατά 1,3% έναντι του ΠΑΣΟΚ

Σε χαμηλά επίπεδα διαμορφώνεται η δημοτικότητα των δύο μεγάλων κομμάτων σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research, η οποία δίνει προβάδισμα 1,3% στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ Η αδιευκρίνιστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 17,8% και το ΠΑΣΟΚ 16,5%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5, ο ΛΑΟΣ με 5,7, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,1, το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 3,1, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8 και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2.

Σχεδόν επτά στους δέκα (ποσοστό 67,6% των ερωτηθέντων) τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο ενώ το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Το 53,9% κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου, ενώ ταυτόχρονα το 68,4% θεωρεί ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών. Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, τα οποία σύμφωνα με το 61,4% των ερωτηθέντων είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα.

Υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν τάσσεται την ίδια ώρα τό 54,2%, ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων .

Οσον αφορά τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις