Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το 8ο Δημοτικό Σχολείο υποδέχτηκε και φιλοξένησε 20 Ευρωπαίους πολίτες

Πάτρα: Το 8ο Δημοτικό Σχολείο υποδέχτηκε...

Η φιλοξενία έγινε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig

Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας  με Διευθυντή κ. Σ. Λευτεράτο υποδέχτηκε και φιλοξένησε την Παρασκευή 06/05/2011 ομάδα 20 Ευρωπαίων από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι συμμετέχουν στο Σεμινάριο – Εργαστήριο Grundtvig Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig Εργαστήριο, με τίτλο: Innovative Language Learning Methods in Greek Language, (GreekLang), Πρωτοπορικές Μέθοδοι Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, από 01/05/2011- 07/05/2011, στην Πάτρα.

Η χορωδία του 8ο Δημοτικού Σχολείου με τον  Ν. Δημογιάννη, εκπαιδευτικό μουσικής, τραγούδησαν και δίδαξαν ελληνικά τραγούδια στους Ευρωπαίους επισκέπτες. Το Βιωματικό αυτό εργαστήρι  Εκμάθησης Ελληνικών τραγουδιών περιλάμβανε την εκμάθηση των τραγουδιών «Τα παιδιά του Πειραιά» και «Το αστέρι του Βοριά».  Το καλωσόρισμα των μαθητών μας ξάφνιασε τραγουδώντας ένα ηπειρώτικο τραγούδι με τη συνοδεία μουσικών οργάνων που έπαιζαν οι μαθητές.

Στόχος του Εργαστηρίου είναι η συμμετοχή Ευρωπαίων πολιτών σε σεμινάρια εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης, στοιχείων του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνικής ιστορίας με βιωματικό τρόπο, ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν γλωσσικές επικοινωνιακές δεξιότητες, κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την επίτευξη γλωσσικής και διαπολιτισμικής κατανόησης.

 

Είναι σημαντική η συμβολή του Εργαστηρίου Grundtvig στη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού γίγνεσθαι στους Ευρωπαίους συμμετέχοντες πολίτες από 14 χώρες καθώς έχουμε ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε να ανυψώσουμε το γόητρο της χώρας μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις