Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Κλειστή για τρία χρόνια η Παναγία Τρυπητή λόγω ανακαίνισης

Αίγιο: Κλειστή για τρία χρόνια η Παναγία...

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου η εικόνα

Για τρία περίπου χρόνια θα κλείσει  το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής αμέσως μετά το Πάσχα, μιας και τότε θα ξεκινήσουν οι ανακαινιστικές εργασίες στο χώρο, που έχουν ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και με φροντίδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής την Παρασκευή του Πάσχα, θα γίνει μεταφορά και εναπόθεσή της στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης, όπου και θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του Ιερού Προσκυνήματος.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρει τα εξής:

"Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τον ευσεβή λαό της πόλεως του Αιγίου αλλά και όλους τους απανταχού ευλαβείς προσκυνητές του Ιερού Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής ότι κατά την εγγίζουσα εορτή της Πολιούχου της πόλεώς μας, ήτοι την Παρασκευή 3η Μαΐου, μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Ιερά Λιτάνευση, η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Αιγίου, όπου και θα παραμείνει καθ’ όλη την διάρκεια των ανακαινιστικών εργασιών στο Ιερό Προσκύνημα.

Επομένως, εκεί θα πραγματοποιηθεί και η απόδοση της εορτής την Κυριακή του Θωμά 5η Μαΐου.

Προσφάτως, με ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το Ιερό Προσκύνημα ενετάχθη σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με σκοπό την πλήρη ανακαίνισή του. Οι εργασίες θα γίνουν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, αναμένεται να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα διαρκέσουν 3 έτη.

Καθ’ όλο το χρονικό αυτό διάστημα το Ιερό Προσκύνημα θα παραμείνει κλειστό και οι προσκυνητές θα δύνανται να μεταβαίνουν για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου. "

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις