Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Τσίπρας: Εύχομαι ο επόμενος δήμαρχος της Πάτρας να είναι ο Γιώργος Ρώρος

Αλέξης Τσίπρας: Εύχομαι ο επόμενος δήμαρ...

Τι είπε για το θαλάσσιο μέτωπο

Ανοικτή στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων Γιώργο Ρώρο, έδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα. «Όπλο μας σε αυτές τις εκλογικές μάχες, που έχουμε μπροστά μας, είναι το δείγμα γραφής και τα πεπραγμένα μας. Και εσείς, οι πολίτες της Πάτρας, τα ξέρετε καλά αυτά τα πεπραγμένα. Ξέρετε ότι εδώ, στην Πάτρα, βάλαμε φρένο σε όσους σχεδίαζαν την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου σε ιδιωτικά συμφέροντα και ολοκληρώσαμε την παραχώρηση στο Δήμο» είπε ο πρωθυπουργός.

«Και ελπίζω ότι η νέα δημοτική αρχή - και όλοι εδώ ευχόμαστε ο επόμενος Δήμαρχος να είναι ο Γιώργος Ρώρος, θα αξιοποιήσει αυτή τη νέα δυνατότητα που της δίνουμε. Και ξέρετε καλά, ότι το ενδιαφέρον μας για τη Δυτική Ελλάδα, την Αχαΐα, την Πάτρα, αποδείχτηκε σε κάθε πτυχή του κυβερνητικού έργου. Γιατί εμείς διπλασιάσαμε το ΕΣΠΑ για τον Νομό Αχαΐας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως: «Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρας-Πύργου -ενός κορυφαίου έργου υποδομής για την περιοχή. Ιδρύουμε την τέταρτη Νομική Σχολή της χώρας αλλά και το πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο».

«Την Τετάρτη 17 Απριλίου έγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του τρένου από Κιάτο μέχρι Αίγιο. Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για να φτάσει το τρένο στην Πάτρα, υπογειοποιημένο σε ολόκληρο τον αστικό ιστό της πόλης. Η υπογειοποίηση θα συνεχιστεί και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, απελευθερώνοντας την επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο. Από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» χρηματοδοτούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 120 εκατ. ευρώ για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου, για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού, κοινωνικού και διοικητικού κέντρου» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τα έργα που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και αφορουν όλους τους τομείς της δραστηριότητας του νομού.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια προσωπική του δέσμευση στο περιφερειακο συνέδριο: «Ιδρύουμε την τέταρτη Νομική Σχολή της Χώρας εδώ στην Πάτρα, αλλά και το πανεπιστημιακό ερευνητικό κέντρο. Για να γίνει η Πάτρα ακόμη μεγαλύτερο κέντρο γνώσης, επιστήμης και καινοτομίας» είπε ο πρωθυπουργός.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα έχουν ως εξής:

Απόψε στην Πάτρα, οι προοδευτικοί πολίτες στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα αισιοδοξίας. Η Ελλάδα της προόδου, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας είναι εδώ και δεν γυρίζει πίσω.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει τη δική μας πολιτική μεροληψίας υπέρ των πολλών, με μια πολιτική μεροληψίας υπέρ των ελίτ. Υπέρ των «αρίστων», των offshore, των κουμπάρων και των φίλων. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που την λεηλάτησαν και την χρεοκόπησαν.

Προχωρήσαμε στην παροχή επιδόματος ενοικίου για περισσότερα από 220.000 νοικοκυριά, σε περισσότερους από 600.000 συμπολίτες μας. Αναβαθμίσαμε την Ειδική Αγωγή με χιλιάδες εκπαιδευτικούς-με μόνιμο προσωπικό.

Ακυρώσαμε την περικοπή των συντάξεων που είχε επιβάλλει το ΔΝΤ. Από την αρχή του έτους, περισσότεροι από 600.000 συνταξιούχοι είδαν μικρές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Βάλαμε τέλος στο αίσχος της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας. Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία, καταργήσαμε τον υποκατώτατο και αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Μειώσαμε την ανεργία κατά 9%, δημιουργώντας πάνω από 350.000 θέσεις εργασίας.

ΝΔ & ΚΙΝΑΛ ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να αθωώσουν όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, για να βάλουν στο αρχείο το μεγάλο πάρτι του ΚΕΕΛΠΝΟ, για να μην πληρώσουν τα θαλασσοδάνειά τους. Ζητάνε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για να αθωώσουν τους ενόχους και να δικάσουν τους έντιμους.

Ψήφος στη ΝΔ του Μητσοτάκη σημαίνει ψήφος στον ανθέλληνα Βέμπερ. Σημαίνει ψήφος στη μετάλλαξη της δημοκρατικής Ευρώπης, σε μια Ευρώπη αυταρχική και ρατσιστική, που θα κλείνει την πόρτα στον κατατρεγμένο αλλά και σε μια Ευρώπη βαθιά νεοφιλελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις