Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ξένια Κουναλάκη στην Πάτρα για τον "Αντισημιτισμό στην Ελλάδα"

Η Ξένια Κουναλάκη στην Πάτρα για τον &qu...

Θα γίνει εκδήλωση στην αίθουσα του Δικηγορικού συλλόγου στις 23/4/2019 στις 20.00

Στην Πάτρα θα έρθει την Μ. Τρίτη 23 Απριλίου 2019 η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Ξένια Κουναλάκη με αφορμή το βιβλίο της «Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 το βράδυ της Μ. Τρίτης στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού συλλόγου «Κωστής Στεφανόπουλος» στην Φιλοποίμενος 24 & Ρήγα Φεραίου, γ’ όροφος όπου η κυρία Κουναλάκη θα συζητήσει με τον Πατρινό δικηγόρο Παναγιώτη Περιβολάρη.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Ξένια Κουναλάκη είχε μεταβεί ως προσκεκλημένη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος (29 Ιανουαρίου 2019).

Η εκεί εβραϊκή κοινότητα αφανίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο βιβλίο της η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Ξένια Κουναλάκη προσπαθεί να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κοινή γνώμη, ο Τύπος και τα κόμματα στην Ελλάδα διαχειρίζονται αυτή την τραυματική μνήμη, αλλά και το βάρος της συλλογικής ενοχής. Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον ρόλο και τις ευθύνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, των ΜΜΕ, των πολιτικών (συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Αριστεράς) για την εμπέδωση του αντισημιτισμού στη χώρα μας.

«Στην Ελλάδα, πολλαπλασιάζονται συνεχώς οι συγκρίσεις, αυξάνεται η χρήση συμβόλων, πληθαίνουν τα σκίτσα που σχετικοποιούν το Ολοκαύτωμα.

Κάνουμε, δηλαδή, το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνει, π.χ., ο Χόρχε Σεμπρούν, ο οποίος, πολλά χρόνια μετά το γεγονός, το 1963, γράφει το Μεγάλο ταξίδι προσπαθώντας να κατανοήσει τι έχει συμβεί, ή ο Κλοντ Λανζμάν, στο εμβληματικό ντοκιμαντέρ Shoah, που μιλάει για το Ολοκαύτωμα μέσα από βουβά μονοπλάνα με φυσικό ήχο: φλυαρούμε για το Ολοκαύτωμα, συγκρίνουμε την κρίση χρέους με το Ολοκαύτωμα, εμάς με τους Εβραίους, σκιτσάρουμε τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε ως ναζιστές δεσμοφύλακες στρατοπέδων συγκέντρωσης», επισημαίνει η Ξένια Κουναλάκη, και καταλήγει: «Αναφερόμαστε διαρκώς στο Ολοκαύτωμα, χωρίς να μιλάμε πραγματικά για αυτό».

Την εκδήλωση στην Πάτρα συνδιοργανώνει η «Γωνιά του Βιβλίου» της οικογένειας Παπαχρίστου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις