Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Δεν περιγράφεται ο πόνος που νιώθω» είπε στο δικαστήριο της Πάτρας ο 23χρονος μητροκτόνος, αλλά δεν έπεισε

«Δεν περιγράφεται ο πόνος που νιώθω» είπ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

18 χρόνια φυλακή για τη δολοφονία της μητέρας του

Τίτλοι τέλους έπεσαν σήμερα, στα δικαστήρια της Πάτρας, για την τραγική υπόθεση του θανάτου μίας 51χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τις σφαίρες του 23χρονου γιου της, στην Κεφαλονιά. Το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 ετών συνολικά για τη δολοφονία της μητέρας του,  για την απόπειρα δολοφονίας ενός φοιτητή, καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού λόγω μέθης και του πρότερου έντιμου βίου.

Η υπεράσπιση άσκησε Έφεση

 

Το περιστατικό συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου 2018 ενώ η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στις αρχές Μαρτίου, του ίδιου χρόνου. Η ιστορία συγκλόνισε το Πανελλήνιο ενώ το δικαστήριο με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την ακροαματική διαδικασία κλήθηκε να διαλευκάνει πώς και γιατί συνέβη το περιστατικό φωτίζοντας τα αίτια της τραγωδίας.

Ο 23χρονος, που ήταν όλο αυτό το διάστημα φυλακισμένος στην Πάτρα, βρέθηκε ενώπιων του δικαστηρίου και άκουσε τις καταθέσεις των μαρτύρων. Κατά βάση κατέθεσαν μέλη της οικογένειάς του, τα αδέλφια της μητέρας αλλά και τα δικά του αδέλφια.

Όλοι ήταν στο πλευρό του κατηγορουμένου μέσα στη δικαστική αίθουσα και έκαναν λόγο για ένα καλό παιδί που ήταν κοντά στην εκκλησία και που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να σκοτώσει την μητέρα του με την οποία ήταν μάλιστα ιδιαίτερα δεμένοι. Όλοι ανέφεραν πως εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν μεθυσμένος και ότι δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε. Από την άλλη ο φοιτητής που έμενε στην ίδια πολυκατοικία με την οικογένεια κατέθεσε όσα έζησε το μοιραίο βράδυ.

Το μοιραίο βράδυ και η  κατάθεση του φοιτητή της πολυκατοικίας

«Ήθελε να μου αφαιρέσει τη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε. Μπορεί να είχε άλλες προτεραιότητες. Δεν ήμουν ο κύριος στόχος αλλά ίσως ήμουν ο δεύτερος»

 

Ο φοιτητής ανέφερε πώς εκείνο το βράδυ άκουσε πυροβολισμούς και βγήκε στο μπαλκόνι του. Ο 23χρονος που κρατούσε την καραμπίνα του είπε να μπει μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια έσπασε την πόρτα του φοιτητή και άρχισε να πυροβολεί ενώ ανέφερε ότι ο δράστης τον ρώτησε δύο φορές αν στέλνει μηνύματα στη μητέρα του.

«Ήθελε να μου αφαιρέσει τη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε. Μπορεί να είχε άλλες προτεραιότητες. Δεν ήμουν ο κύριος στόχος αλλά ίσως ήμουν ο δεύτερος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο φοιτητής ο οποίος πήδηξε από το μπαλκόνι για να γλιτώσει από τους πυροβολισμούς.

Η απολογία 23χρονου

 

«Δεν περιγράφεται ο πόνος που νιώθω. Να είμαι η αιτία γι΄αυτή την τραγική απώλεια και να μην ξέρω πώς έγινε»

 

Στην απολογία του ο 23χρονος ζήτησε συγγνώμη για ότι έγινε με τον φοιτητή που έμενε στην πολυκατοικία του αλλά και από την οικογένειά του για την τραγωδία που προκάλεσε.

«Δεν ήξερα τι έκανα. Δεν ήθελα να αφαιρέσω καμία ζωή και ήταν απερισκεψία που πήρα το όπλο…. Δεν ξέρω πώς έγιναν όλα και βρίσκομαι τώρα σε αυτή τη θέση, να βιώνω αυτή την απώλεια. Να μην μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια και να πρέπει να δείχνω στους δικούς μου ότι είμαι καλά για να μην ανησυχούν περισσότερο» ανέφερε ο 23χρονος.

Ο ίδιος αφηγήθηκε όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Ανέφερε ότι βρέθηκε σε δύο κεντρικά μπαράκια του νησιού και ότι γύρισε σε κατάσταση μέθης στο σπίτι του. Επειδή το πρωί είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με φιλική παρέα, σύμφωνα με όσα είπε, θα κοιμόταν στο αυτοκίνητό του έτσι ώστε να τον δουν οι φίλοι του όταν θα περνούσαν. Όπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου ανέβηκε στο δωμάτιό του που βρισκόταν στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας, πήρε από το κρεβάτι του αδελφού του την καραμπίνα, την γέμισε με φυσίγγια και κατέβηκε κάτω.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θυμόταν τον λόγο που μπήκε για δεύτερη φορά στην πολυκατοικία και εξήγησε ότι ρώτησε αν στέλνει μηνύματα στη μητέρα του επειδή τον είδε να είναι στον υπολογιστεί και φαντάστηκε ότι μπορεί να την ενημερώνει για ότι γινόταν εκείνη την ώρα.

Τέλος ο 23χρονος ανέφερε ότι άκουσε τις φωνές του πατέρα του που του πήρε το όπλο από τα χέρια και ότι δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία της μητέρας της.

Στο τέλος της απολογίας του δακρυσμένος ανέφερε:«Δεν περιγράφεται ο πόνος που νιώθω. Να είμαι η αιτία γι΄αυτή την τραγική απώλεια και να μην ξέρω πώς έγινε».

Η πρόταση του Εισαγγελέα

«Ατύχημα δεν υπήρξε ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας που ζήτησε την ενοχή του 23χρονου εξηγώντας βασισμένος σε στοιχεία ότι ο 23χρονος με πλήρη συνείδηση  αποφάσισε να σκοτώσει τον φοιτητή  και στην συνέχεια τη μητέρα του. Χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς του και τόνισε ότι απέτυχε στην λογική εξήγηση των πράξεων του.

Μίλησαν για έναν άνθρωπο που στήριζε την οικογένεια του και που είχε άψογες σχέσεις με τη μητέρα του

Στο πλευρό του ήταν  όλη του η οικογένεια αλλά και η τοπική κοινωνία του νησιού

 

Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν οι μάρτυρες στο δικαστήριο ο 23χρονος εκείνο το βράδυ, αν και δε το συνήθιζέ, είχε βγει σε κάποιο μπαρ του νησιού και επέστρεψε στο σπίτι μεθυσμένος, πράγμα που επίσης δεν συνήθιζε. Άφησε το αυτοκίνητο του στη μέση του δρόμου και πήρε στα χέρια του την κυνηγητική του καραμπίνα την οποία είχε μαζί του καθώς θα πήγαινε το πρωί για κυνήγι. Ο κατηγορούμενος είχε την απαραίτητη άδεια για την κατοχή του όπλου ενώ όπως ανέφερε ο αδελφός της μητέρας του είχε ως χόμπυ τη σκοποβολή.

Μιλώντας στο δικαστήριο για το τι πιστεύουν πως συνέβη, τα μέλη της οικογένειας του  ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα που συνέβη καθώς ο πατέρας του 23χρονου προσπάθησε να του πάρει την καραμπίνα κι εκείνη εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα την άτυχη γυναίκα που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πέρα.

Οι μάρτυρες μίλησαν για έναν άνθρωπο που στήριζε την οικογένεια του και που είχε άψογες σχέσεις με τη μητέρα του. Σύμφωνα με όσα είπαν δεν ήθελε να στεναχωρεί και να επιβαρύνει κανέναν.

Δακρυσμένη η αδελφή της μητέρας του τόνισε ότι αποκλείεται ο κατηγορούμενος να την σκότωσε ηθελημένα

Η αδελφή της μητέρας του θύματος ανέφερε ότι το θύμα άφησε πίσω της ένα κομμάτι της που πρέπει ως οικογένεια να στηρίξουν. Δακρυσμένη τόνισε ότι αποκλείεται ο κατηγορούμενος να σκότωσε ηθελημένα την μητέρα του και ότι πιστεύει ακράδαντα πως πρόκειται για ατύχημα.

Ήταν παιδί της Εκκλησίας

 

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας ιερέας ο οποίος μίλησε για έναν άνθρωπο που βρισκόταν κοντά στην εκκλησιαστική κοινότητα και μάλιστα ανέφερε ότι αρκετοί θεωρούσαν ότι ο 23χρονος οδεύσει στο μοναχισμό.

«Το παιδί αυτό δεν είναι δολοφόνος»

«Το παιδί αυτό δεν είναι δολοφόνος» ανέφερε ο ιερέας τονίζοντας ότι η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι το περιστατικό ήταν μία κακιά στιγμή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις