Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Τσακαλώτος «αδειάζει» τον Πετρόπουλο για το έκτακτο «δώρο Πάσχα»

O Τσακαλώτος «αδειάζει» τον Πετρόπουλο γ...

Τι δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών

Ο υφυπουργός Εργασίας μιλώντας το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο μέρισμα το Πάσχα σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, λέγοντας παράλληλα ότι η τελική απόφαση ανήκει στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η δήλωσή του αυτή όμως προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε, λέγοντας ορθά-κοφτά: «Ας ρωτήσετε να σας απαντήσει ο κ. Πετρόπουλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει το newsit, ο υπουργός Οικονομικών είναι ριζικά αντίθετος σε προεκλογικά «δωράκια»

Όπως είναι γνωστό υπάρχει ένα ποσό που έχει μπει στο προϋπολογισμό και το οποίο κανείς δεν ξέρει πού θα χορηγηθεί και πότε μέσα στο έτος, με τις πληροφορίες να θέλουν ακόμη και τους εκπροσώπους των θεσμών να επισημαίνουν πως αυτά τα χρήματα πρέπει να διατηρηθούν ως «μαξιλάρι» για την οικονομία.

Πώς προέκυψε το θέμα με το «δώρο Πάσχα»

Ο κ. Πετρόπουλος είχε κληθεί να σχολιάσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί χορήγησης ενός εφάπαξ ποσού σε συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Μάλιστα σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, «το επίδομα μπορεί να αντιστοιχεί στην καταβολή του κομμένου δώρου Πάσχα ή του επιδόματος αδείας και ανέρχεται σε 250 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα».

Κατά το ίδιο δημοσίευμα «το θέμα προβληματίζει τους εταίρους και γι’ αυτόν τον λόγο θα συζητηθεί τόσο στο Euro Working Group όσο και στο Eurogroup της 5ης Απριλίου όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου και το όποιο επίδομα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις