Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοίγει για εγγραφές το Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών στο ΤΕΕ

Ανοίγει για εγγραφές το  Μητρώο Πτυχιούχ...

Βασίλης Αϊβαλής: Είναι καιρός να επιλυθούν όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα

Τους Πτυχιούχους Μηχανικούς, απόφοιτους Τεχνολογικού Τομέα (πρώην ΤΕΙ), καλεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας να εγγραφούν στο νεοσύστατο Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών που ξεκινά το ΤΕΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

"Οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί που εγγράφονται στο Μητρώο του ΤΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο στα μέλη του. Ενδεικτικά, αναφέρονται:

• Η συμμετοχή στα εξειδικευμένα σεμινάρια του ΤΕΕ
• Το ηλεκτρονικό σύστημα των αυθαιρέτων
• Το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών δόμησης
• Το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων και επιλογής ελεγκτών δόμησης
• Η παροχή νομικής υποστήριξης
• Η παροχή φοροτεχνικής υποστήριξης
• Η παροχή υποστήριξης σε θέματα ιδιωτικών έργων, αυθαιρέτων κλπ
• Η πρόσβαση στις online υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης του ΤΕΕ με ανοιχτή πρόσβαση
• Η διασύνδεση με τα πληροφοριακά συστήματα του Ελληνικού Κτηματολογίου
• Ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτηρίων, το ενιαίο λογισμικό, οι Τεχνικές Οδηγίες
• Το ηλεκτρονικό σύστημα της ταυτότητας Κτηρίου, μόλις ενεργοποιηθεί

Η συνδρομή μέλους του Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών που είναι ετήσια, ορίζεται σε 55€ και συμψηφίζεται με τυχόν καταβαλλόμενη συνδρομή λόγω προηγούμενης εγγραφής στο Βιβλίο Τεχνικών Επωνυμιών του ΤΕΕ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της νομοθεσίας και προκειμένου να υπηρετηθούν οι στόχοι της ενιαίας εκπροσώπησης του τεχνικού κόσμου της χώρας, το ΤΕΕ σε συνέχεια της Α128/Σ17/2017 απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής του με την οποία αποφάσισε την ίδρυση του νέου Τμήματος Αποφοίτων Σχολών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, προχωρά στην ίδρυση ξεχωριστού Μητρώου Πτυχιούχων Μηχανικών.

Στο Μητρώο αυτό έχουν δικαίωμα εγγραφής, κατόπιν αίτησης τους, φυσικά πρόσωπα που είναι απόφοιτοι Ανωτέρων ή Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας και των ισοτίμων σχολών του εξωτερικού κατόπιν αναγνώρισης από το ΔΟΑΤΑΠ, με κατεύθυνση Μηχανικού.

Το ΤΕΕ στο πλαίσιο της προσπάθειας του να ανταποκριθεί στο ρόλο του ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας και έχοντας ως στόχο να λειτουργήσει ως Ενιαίος Επιστημονικός και Επαγγελματικός Φορέας των Διπλωματούχων και Πτυχιούχων Μηχανικών, υλοποιεί μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων με γνώμονα τη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για τους όλους τους Μηχανικούς, καθώς και την αναβάθμιση του επαγγέλματος και των υπηρεσιών τους προς την κοινωνία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καλούνται όλοι οι Πτυχιούχοι Τεχνολογικού Τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά, με την εγγραφή τους στο Μητρώο Πτυχιούχων Μηχανικών. στην ενιαία εκπροσώπηση, συμμετοχή και παρακολούθηση της προόδου των τεχνικών και τεχνολογικών εφαρμογών στη χώρα, μέσα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής και το έντυπο δήλωσης – διάθεσης προσωπικών δεδομένων και να το αποστείλουν στο Τμήμα Μητρώου του ΤΕΕ:

Μητρώο: Νίκης 4, 10563, Αθήνα, 2ος όροφος, 
[email protected]

Αίτηση εγγραφής στο Μητρώο του ΤΕΕ:
https://web.tee.gr/…/tee_aitisi_ptyxiouxoi_mitroo_1_gdpr.do…

Δήλωση Διάθεσης Προσωπικών δεδομένων στα πλαίσια του GDPR: 
https://web.tee.gr/…/tee_entypo_proswpika_dedomena_geniko_2…"

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής σε δήλωσή του αναφέρει: «Η Διοικούσα Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας πριν από λίγο καιρό έλαβε μία σοβαρή απόφαση η οποία έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να έχει ληφθεί. Η υλοποίηση της δίνει πλέον την δυνατότητα σε χιλιάδες συναδέλφους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (αποφοίτους ΤΕΙ) να μπορούν να εγγραφούν στο αντίστοιχο μητρώο του ΤΕΕ.

Πρόκειται για μία νίκη του συνόλου του τεχνικού κόσμου ο οποίος δίνει ένα οριστικό τέλος στις συντεχνιακές λογικές του παρελθόντος. Με το επίπεδο τεχνικής ευθύνης που αντιστοιχεί στον καθένα και στα πλαίσια της ορθολογικής ανασυγκρότησης ο τεχνικός κόσμος φαίνεται αντάξιος των προκλήσεων που επιβάλει η σύγχρονη εποχή.

Δεν είναι δυνατόν ακόμη και σήμερα να ολοκληρώνουν συνάδελφοι Μηχανικοί τις σπουδές τους σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και να μην έχουν με το πέρας των σπουδών τους εκ προοιμίου καθορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία θα εξασφαλίζουν τόσο τους ίδιους όσο και το δημόσιο συμφέρον της πατρίδας μας.

Είναι καιρός να επιλυθούν όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα, και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από την από κοινού διεκδίκηση απόκτησης επιπέδων δικαιωμάτων τεχνικής ευθύνης για όλους. Με άξονα την αξιοκρατία και την διαφάνεια, μέσα από την συνεχή επιστημονική αναβάθμιση και την επαγγελματική εξέλιξη με στόχο την δημιουργία καλύτερων και ασφαλέστερων κατασκευών προς την κοινωνία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις