Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Τρία γκρουπ που ξεχώρισαν - Cinema, Ξεκούρδιστοι και Tα Καλά παιδιά -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πατρινό Καρναβάλι 2019: Τρία γκρουπ που ...

Οι Ξεκούρδιστοι ήσαν μόλις 9 άτομα μαζί με ένα αυτοκίνητο ντεσεβώ

Ανάμεσα στα καρναβαλικά γκρουπ που κατά τη γνώμη μας ξεχώρισαν ήσαν αυτό του πληρώματος 88 με τίτλο Cinema, με επικεφαλής τους Νίκο και Άρτεμη Χατζησταύρου που μάλιστα «τσίμπησε» και τις διακρίσεις του (1ο βραβείο μικροκατασκευών χειρός, 2ο πρωτότυπης αμφίεσης & 3ο πρωτότυπου καπέλου) και το πλήρωμα 259 της Αβροκόμης Ξενόγιαννη «Ξεκούρδιστοι» που είχαν μαζί τους κι ένα μεταμφιεσμένο ντεσεβώ αυτοκίνητο θυμίζοντας κάτι από τα πρώτα χρόνια του Κρυμμένου Θησαυρού.

Στην περίπτωση των Ξεκούρδιστων όπως μας είπε ο χρόνια καρναβαλιστής Χάρης Αναγνωστόπουλος που είναι φωτογράφος και έχει διατελέσει και μέλος της καρναβαλικής και κριτικής επιτροπής, και ο οποίος πήρε μέρος στο συγκεκριμένο γκρουπ, ήσαν μία παρέα μόλις 9-10 ατόμων που βγήκαν στο Πατρινό καρναβάλι ακριβώς για να διασκεδάσουν αλλά και για να χαρίσουν θέαμα έχοντας ως επίκεντρο την καρναβαλική ιδέα των ξεκούρδιστων και το παλιό ντεσεβώ. Και κατάφεραν να μην περάσουν διόλου απαρατήρητοι αν και ήσαν λίγοι. Ήσαν από τις καρναβαλικές ομάδες ή καλύτερα παρέες που άρεσαν και χειροκροτήθηκαν στο δρόμο.

Από τις ωραίες ιδέες και το πλήρωμα 88 με βασική ιδέα μεταμφίεσης Cinema – Σινεμά, τα μέλη του οποίου κρατούσαν στα χέρια από μία πράγματι πρωτότυπη μικροκατασκευή που παρέπεμπε σε κινηματογραφική μηχανή. Το έξυπνο στο πλήρωμα αυτό ήταν ότι κρατούσαν και κάποια πλακάτ με γνωστούς ηθοποιούς όπως τον Αλ Πατσίνο ή τον Κλιντ Ίστγουντ ενώ κάθε στολή είχε και μία διαφορετική φωτογραφία ταινίας, από Μπενίνι και Όσα παίρνει ο άνεμος μέχρι Νονό – Μάρλον Μπράντο, Μπουνιουέλ, Κουρδιστό Πορτοκάλι του Κιούμπρικ, Μουλέν Ρουζ με τη Νικόλ Κίντμαν μέχρι και Λάνθιμο και «Ευνοούμενη» είδαμε.

Την πλάκα του είχε τέλος και το πλήρωμα 33 "Τα καλά παιδιά πάνε καρναβάλι" με επικεφαλής τον Τάκη Αγραπίδη όπου η αμφίεση παρέπεμπε στις αγαπημένες παιδικές φιγούρες του παλιού αναγνωστικού του δημοτικού σχολείου.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019