Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με ήλιο και 20αρια η Μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση μετά από χρόνια! Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό του τριημέρου στην Πάτρα

Με ήλιο και 20αρια η Μεγάλη Καρναβαλική ...

Όλα δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι ιδανικός για ξεφάντωμα

Εκτενής αντικυκλώνας (πεδίο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων) καλύπτει και θα καλύπτει το ερχόμενο διάστημα την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας. Ως εκ τούτου η εν λόγω περιοχή παραμένει και θα παραμείνει ανεπηρέαστη από ατμοσφαιρικές διαταραχές μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (Κ. Δευτέρα).

Επιπροσθέτως, θα ευνοηθεί και η μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική με επακόλουθο την άνοδο του υδράργυρου σε επίπεδα πάνω από τις κλιματικές τιμές για την περίοδο που διανύουμε.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Όσον αφορά τόσο την δυτική χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να επικρατήσει καλοκαιρία μέχρι και ανήμερα της Κ. Δευτέρας. Μόνη «παραφωνία» κάποιες αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας κατά περιόδους κατά την διάρκεια της ημέρας.

Αναφορικά με την θερμοκρασία, οι μέγιστες τιμές της στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής επικράτειας θα κυμαίνονται κατά την διάρκεια του εν λόγω διαστήματος μεταξύ 17-20oC, με την ψύχρα, ωστόσο, να παραμένει την νύχτα και νωρίς το πρωί, ειδικότερα σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές όπου ευνοείται η θερμοκρασιακή αναστροφή, όπως είναι τα οροπέδια και οι μεγάλες πεδινές εκτάσεις. Οι άνεμοι τόσο σε ξηρά όσο και σε θάλασσα αναμένονται να πνέουν γενικά από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, δίχως να ξεπερνούν τα 3-4bf.

Η πόλη της Πάτρας δεν θα παρεκκλίνει από την γενικότερη καλοκαιρία με μόνη «παραφωνία», όπως προαναφέρθηκε, κάποιες κατά περιόδους αραιές νεφώσεις. Ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές του θα κυμαίνεται από 18-20oC, ενώ ως προς τις ελάχιστες τιμές του εντός της πόλης αυτές δεν θα πέφτουν κάτω από 9-10oC την νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί ασθενείς, χωρίς να δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα.

Έτσι, λοιπόν, ο καιρός αναμένεται να είναι σύμμαχος των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα στο οποίο διακρίνεται η συμφωνία των προγνωστικών μοντέλων για το επερχόμενο διάστημα καλοκαιρίας.

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης

Ρωμανός Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις