Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στην αγαπημένη της Πάτρα για λίγο η Ευανθία Στιβανάκη - Την συνάντησε το thebest.gr

Στην αγαπημένη της Πάτρα για λίγο η Ευαν...

Πριν εννέα μήνες έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό της Γιώργο Στιβανάκη

Στην αγαπημένη της Πάτρα βρέθηκε η γνωστή σκηνοθέτιδα, «ψυχή» του θεάτρου Αγορά και αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευανθία Στιβανάκη. Το thebest.gr την συνάντησε στην οδό Κολοκοτρώνη, λίγα μέτρα από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Κορίνθου όπου άλλοτε λειτουργούσε το Πολυκλαδικό  λύκειο όπου η Ευανθία Στιβανάκη είχε διδάξει ως καθηγήτρια φιλόλογος στο ξεκίνημα της έχοντας μάλιστα και τις ευθύνες των γιορτών & πολιτιστικών εκδηλώσεων του σχολείου.

Κάθε φορά που έρχομαι, νιώθω την πόλη σαν να βουλιάζει ολοένα, ήταν το σχόλιο της και φάνηκε προβληματισμένη. Είναι αλήθεια ότι λείπει από τη θεατρική Πάτρα η ματιά της Ευανθίας Στιβανάκη. Θυμόμαστε τις «Τρωάδες» της, τον «Παπαδιαμάντη» της με τον Στέλιο Σοφό, το «Χαίρε Λουίζα», διασκευή του μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη, κ.α. Φροντίζει να μην χάνει την επαφή της με την περιοχή. Σκηνοθετεί σε σταθερή βάση την θεατρική ομάδα στα Βραχναίικα όπως και την Θεατρική Ομάδα Πύργου (ΘΟΠ). Μάλιστα όπως μας είπε, το νέο έργο που θα σκηνοθετήσει με την ομάδα του Πύργου θα είναι «Ο Καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ.

Λίγο πριν την αποχαιρετίσουμε δίνοντας ένα ραντεβού στο μέλλον να τα πούμε από κοντά και εκτενώς, η Ευανθία Στιβανάκη μας μίλησε και για τον αγαπημένο μεγαλύτερο της αδελφό, τον Γιώργο Στιβανάκη, αθλητή στα νιάτα του που έφυγε πριν περίπου 9 μήνες από τη ζωή από επιπλοκές από το πάρκινσον στα 67 του χρόνια, γεγονός που τη λύπησε ιδιαίτερα και την συγκλόνισε. Η Ευανθία Στιβανάκη έχει έναν ακόμη μικρότερο αδελφό, τον Βίκτωρα.

Ο Γιώργος Στιβανάκης διατηρούσε επιχείρηση με ντουλάπια και άλλα είδη επί της οδού Παντανάσσης 53. Η κηδεία του είχε τελεστεί στον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής στην Πάτρα.

Κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight