Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι παραγωγοί του UP FM γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου- ΔΕΙΤΕ ποιοι πέρασαν από το στούντιο του Πανεπιστημίου Πατρών

Οι παραγωγοί του UP FM γιόρτασαν την Παγ...

Το πρόγραμμα του σταθμού τροποποιήθηκε σχετικά

Την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου γιόρτασαν σήμερα με ειδικές συνδέσεις, συνεντεύξεις και εκπομπές, οι φοιτητές-παραγωγοί του UP FM, ραδιοφωνικού σταθμού του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Οι δράσεις συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα.

Το εορταστικό πρόγραμμα ξεκίνησε από τις 10:00 με School radio. Μαθητές της Πάτρας άφησαν τα βιβλία κι έπιασαν τα μικρόφωνα αποδεικνύοντας ότι το μαθητικό ραδιόφωνο είναι πιο ζωντανό από ποτέ, ενώ έγινε και σύνδεση με European School Radio.

Ακολούθησε στις 12:00 Special UP FM broadcast. Οι παραγωγοί του σταθμού Μύριαμ Αλεξάνδρα Κάκου, Βασίλης Μπαχράς, Κωνσταντίνα Σιμιτζή, Άννα Παπαϊωάννου και Ελιάννα Παπαυγερή, συνομίλησαν ζωντανά στο στούντιο με δημοσιογράφους και ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Πάτρας και τηλεφωνικά με ανθρώπους του αθηναϊκού ραδιοφώνου. Στο κάλεσμα του UP FM ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι:

Κώστας Μπουρδόπουλος - kiss extra

Αντώνης Σπαθής - SinRadio.gr

Εύη Αγγελακοπούλου - Web Radio EAP

Τέλης Κανελλόπουλος, Δημήτρης Καρατζάς - Wave Fm

Βίκυ Δρακούλη, Θάνος Χριστακόπουλος - Στο κόκκινο Πάτρας 107,7

 

 

Παράλληλα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αθήνα και τον Γιώργο Μουχταρίδη του Radio Pepper 96.6.

Στις 18:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ζωντανή εξωτερική μετάδοση από τον χώρο γνωστού καφέ της πόλης σε μια εορταστική εκπομπή για το μέσο που αγαπούν οι φοιτητές.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με απόφαση της UNESCO στις 29 Σεπτεμβρίου 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου.

Αρχικά, η πρόταση των Ισπανών ήταν να τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 30 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της περίφημης εκπομπής του Όρσον Γουέλς το 1938, που έμεινε στην ιστορία ως ο «Πόλεμος των Κόσμων». Η UNESCO, όμως, αποφάσισε διαφορετικά και πρόκρινε τη 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 πρωτολειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight