Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η αν. Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, μιλά από την Πάτρα, για την αύξηση στον κατώτατο μισθό - ΒΙΝΤΕΟ

Η αν. Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, μι...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στο πλαίσιο της ημερίδας για την πορεία, των Κέντρων Κοινότητας της ΠΔΕ

Έμφαση στην αύξηση του κατώτατου μισθού έδωσε από την Πάτρα, όπου μίλησε σε ημερίδα για την πορεία, την εξέλιξη και τις προοπτικές των Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η αν. Υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου.

Η κα Φωτίου αναφέρθηκε γενικότερα στην έξοδο από τα μνημόνια και την αύξηση για πρώτη φορά επίσημα, σε μισθούς επιδόματα και φυσικά, τον κατώτατο και το υποκατώτατο που επι της ουσίας καταργείται.

Η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε πως οι παροχές αυτές που συνοδεύονται από επιβάρυνση στον κρατικό κορβανά δεν θα ισσοσταθμιστούν από μείωση του αφορολόγητου. Οπως είπε χαρακτηριστικά, δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω το αφορολόγητο όριο.

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Η πορεία, η εξέλιξη και οι προοπτικές των Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Patras Palace (Όθωνος Αμαλίας 15) στην Πάτρα.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηυθηνε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία εκτός των άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο των Κέντρων Κοινότητας, στη μέχρι σήμερα λειτουργία τους και στις προοπτικές εξέλιξης τους.

Τις εργασίες της ημερίδας, άνοιξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος μίλησε επίσης για το σύνολο των δομών και δράσεων που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια, η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου, ανέπτυξε τα αποτελέσματα και τις εμπειρίες που εξήχθησαν από την μέχρι σήμερα λειτουργία των 19 Κέντρων Κοινότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Την παρούσα κατάσταση των Κέντρων Κοινότητας, αλλά και τις προοπτικές εξέλιξης τους ανέλυσε ο Χρήστος Κύρκογλου, Προϊστάμενος Μονάδας Β’, Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης Δράσεων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Για τα Κέντρα Κοινότητας, ως βασικό παράγοντα και κομβικό σημείο του νέου συστήματος παροχής κοινωνικής προστασίας μίλησε επίσης η προϊσταμένη Επιτελικής Δομής Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εύη Κάιλα.

Ο κύκλος των εισηγήσεων ολοκληρώνεται με τις καταγραφές δύο στελεχών αντίστοιχων δομών. Η Παναγιώτα Φαρμάκη Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πατρέων και ο Χαράλαμπος Κάβουρας, Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιάλειας, καταθέτουν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κάθε Δήμος έχει και το δικό του Κέντρο Κοινότητας. Χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και συνιστούν μία δομή που λειτουργεί υποστηρικτικά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, συνδράμοντας ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις