Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Μετά τις 9 ξαναβγαίνουν τα τασάκια" - Τι γίνεται με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Πάτρα

"Μετά τις 9 ξαναβγαίνουν τα τασάκια...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Μεγάλη βελτίωση αλλά...

Μεγάλη και αξιοσημείωτη είναι η πρόοδος που σημειώθηκε στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Πάτρα και τα περίχωρα αυτής, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εκτός από καφετέριες κλπ του κέντρου την απαγόρευση εφαρμόζουν πια και επιχειρήσεις περιφερειακά της Πάτρας, (πχ Ρίο, Βραχνέικα), αυτό όμως φαίνεται πώς αρχίζει και χαλαρώνει όταν νυχτώνει.

Αναγνώστης του thebest.gr καταγγέλλει πως  προ ημερών σε κεντρικό σημείο της Πάτρας κάποια καταστήματα άρχισαν μετά τις 9 το βράδυ να εμφανίζουν τασάκια και το κάπνισμα στο εσωτερικών των μαγαζιών ξανάρχισε κατά περιπτώσεις

Και αυτό που επισημαίνει είναι πώς θα εφαρμοστεί ο νόμος αν ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν είναι ισχυρός.

Λόγω της αδυναμίας ελέγχων αργά το βράδυ κάποιοι "χαλαρώνουν" και η εφαρμογή του μέτρου απειλείται.

Την ίδια εικόνα μας περιγράφει και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης Αναψυχής  Αχαΐας Σπύρος Στεργίου ο οποίος αναφέρει ότι κάποιοι λίγοι μετά τις  9 το βράδυ βγάζουν ξανά τα τασάκια και επισημαίνει ότι η εφαρμογή του μέτρου βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και μάλιστα χθες ενημέρωσε την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγιεινής,ζητώντας τη διενέργεια ελέγχων και μετά τις 9 το βράδυ.

Ο κ. Στεργίου αναφέρει ότι το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά και πως το "μπαλάκι" βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ελεγκτικού μηχανισμού. Επισημαίνει δε πως οι παραβάτες ρισκάρουν με την εφαρμογή προστίμων τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις έχουν επιβληθεί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις