Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Roma VS Favourite: Ποιος είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Λάνθιμου στα Όσκαρ

Roma VS Favourite: Ποιος είναι ο μεγάλος...

Τελικά το "Ενα Αστέρι γεννιέται" έμεινε πιο πίσω με 8 υποψηφιότητες

Ανακοινώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης 22/1, ώρα Ελλάδος, οι φετινές Οσκαρικές υποψηφιότητες (η 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα λάβει χώρα στις 24/2) και δεν έλειψαν οι εκπλήξεις και ανατροπές ενώ τα νέα ήσαν ιδιαίτερα ευχάριστα για τον Έλληνα διεθνή σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο καθώς κέρδισε την 1η του υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας. Συνολικά η «Ευνοούμενη» του 45χρονου Γιώργου Λάνθιμου συγκέντρωσε 10 υποψηφιότητες όσες και το ασπρόμαυρο «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν και οι 2 αυτές ταινίες ηγούνται της φετινής Οσκαρικής κούρσας.

Ακολουθούν το «Ένα Αστέρι Γεννιέται»» του Μπράντλεϊ Κούπερ με 8 τελικά υποψηφιότητες, με τον Μπράντλει Κούπερ να μην προτείνεται τελικά στην σκηνοθεσία (μπήκε πάντως στην έντονα ανταγωνιστική κούρσα του α’ ανδρικού ρόλου ενώ και η Lady Gaga είναι υποψήφια για Όσκαρ στον α’ γυναικείο ρόλο και για το καλύτερο τραγούδι με το «Shallow» που είναι και το απόλυτο φαβορί για τη νίκη).

Στην «Ευνοούμενη – The Favourite» (υπομονή έως τις 7 Φεβρουαρίου 2019 που η ταινία θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Odeon) καλά ήταν τα νέα και για ένανα κόμη Έλληνα, τον μοντέρ Γιώργο Μαυροψαρίδη. Η Ολίβια Κόλμαν ως εκκεντρική βασίλισσα Άννα στην ταινία του Γ. Λάνθιμου προτάθηκε όπως αναμενόταν για το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου ενώ και οι Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις μπήκαν στην κούρσα του β΄γυναικείου.

Το εξαιρετικό «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν που είδαμε κι εδώ στην Πάτρα στο Πάνθεον, δικαίως είναι υποψήφιο για 10 Όσκαρ (μάλιστα είναι υποψήφιο τόσο για καλύτερη ταινία όσο και για καλύτερη ξενόγλωσση ταινία) και η πολύ μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη είναι η υποψηφιότητα που εξασφάλισε η υπέροχη πρωταγωνίστριά του, η Μεξικανή ηθοποιός και δασκάλα Γιαλίτζα Απαρίθιο στον α' γυναικείο ενώ και η Μαρίνα ντε Ταβίρα είναι υποψήφια για τον καλύτερο β’ γυναικείο ρόλο.

Το «Ένα Αστέρι Γεννιέται»» του Μπράντλεϊ Κούπερ όπως αναφέρει το flix.gr που κατά γενική ομολογία άρεσε, έμεινε κάπως πίσω, στις 8 υποψηφιότητες και ο ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ είδε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο να μένει εκτός πεντάδας στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας (όπου τη θέση του πήρε ο Γιώργος Λάνθιμος ή ο Πολωνός Πάβελ Παβλικόφσκι για τον «Ψυχρό Πόλεμο», μία ακόμα από τις μεγάλες εκπλήξεις των φετινών Οσκαρικών υποψηφιοτήτων).

Στις 8 υποψηφιότητες έφτασε και το πολιτικοκοινωνικό φιλμ «Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία» του Άνταμ Μακ Κέι, με τον Κρίστιαν Μπέιλ ως Ντικ Τσέινι να κερδίζει την 4η υποψηφιότητα της καριέρας του (είναι η δεύτερη του υποψηφιότητα στην κατηγορία του α' ανδρικού ενώ έχει ένα κερδισμένο Όσκαρ β’ ανδρικού για το «The Fighter» το 2010) και τον Σαμ Ρόκγουελ, περσινό νικητή του Όσκαρ β’ ανδρικού για τις «Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι», να ξαναβλέπει τον εαυτό του στην πεντάδα του β’ ανδρικού ρόλου και την Εϊμι Άνταμς να είναι υποψήφια για 6η φορά για Όσκαρ.

Επτά (7) υποψηφιότητες πήρε το «Black Panther» της Μάρβελ (αναμενόταν να τα πάει καλά και σίγουρα είναι επιτυχία και η υποψηφιότητα για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας), ενώ καλή τύχη στις υποψηφιότητες είχε και το «BlacKkKlansman: H Παρείσφρηση» του μαύρου σκηνοθέτη Σπάικ Λι, ο οποίος κέρδισε την 1η του υποψηφιότητα στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας. Συνολικά η «Παρείσφρηση» που είχε παιχθεί στις αρχές Οκτωβρίου στο Πάνθεον, πήρε 6 υποψηφιότητες.

Πιο πίσω έμειναν το «Πράσινο Βιβλίο» και το «Bohemian Rhapsody» με 5 υποψηφιότητες το καθένα. Δυνατό τους χαρτί αποτελούν ο Μαχερσάλα Αλι από το «Πράσινο Βιβλίο», φαβορί στην κατηγορία του β’ ανδρικού (να δούμε αν θα κερδίσει το 2ο Όσκαρ του μετά το «Moonlight» το 2017) κι αν ο Ράμι Μάλεκ ως Φρέντι Μέρκιουρι θα κερδίσει στο νήμα τον Κρίστιαν Μπέιλ στον α’ ανδρικό όπου η ευχάριστη έκπληξη ήταν η υποψηφιότητα του Γουίλεμ Νταφόε ως Βαν Γκονγκ στην ταινία «At eternity’s gate – Στην Πύλη της αιωνιότητας» που θα την δούμε και στην Πάτρα από την Πέμπτη 24/1/2019.

Η πλατφόρμα Netflix δεν επιχαίρει μόνο για τις 10 nominations του «Ρόμα» καθώς είδε και την ταινία των αδελφών Κοέν «The Ballad of Buster Scruggs» να αποσπά 3 υποψηφιότητες (σεναρίου, τραγουδιού και ενδυματολογίας).

Τέλος ευχάριστο ήταν το γεγονός της υποψηφιότητας της βετεράνου Γκλεν Κλόουζ στον α’ γυναικείο ρόλο, η υποψηφιότητα του Σαμ Έλιοτ για το «Ένα Αστέρι γεννιέται» στον β’ ανδρικό, ο «Ψυχρός Πόλεμος» που προτάθηκε και στην φωτογραφία και στην καλύτερη ξενόγλωσση ταινία ενώ το «First Reformed – Ακρότητες» του Πολ Σρέιντερ προτάθηκε τελικά για το Όσκαρ καλύτερου σεναρίου κι έμεινε εκτός ο Ίθαν Χοκ που ακουγόταν για τον α’ ανδρικό.

Η 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 (προς ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight